Juhannusviikolla ei ole havaittu sinilevää Lounais-Suomessa

0

LOUNAIS-SUOMEN levätilanne jatkuu edelleen hyvänä, eikä sinilevää todennäköisesti esiinny juhannuksenakaan. Tällä viikolla ei ole havaittu levää yhdelläkään vakiohavaintopaikalla. Alkukesän viileiden ilmojen vuoksi veden lämpötila on useilla alueilla edelleen matala ja siten sinileville epäsuotuisa. Veden lämpötilan noustessa ne voivat kuitenkin runsastua äkillisesti.
Levätilannetta sisä- ja rannikkovesialueilla voi seurata Järvi-Meriwiki-palvelusta, johon levähavainnot päivitetään valtakunnallisesti. Palveluun voi myös tallentaa omia levähavaintoja. Älypuhelimella levätilannetta voi seurata ilmaisen Levävahti-sovelluksen avulla.
Varsinais-Suomen ELY-keskus ottaa vastaan levähavaintoja Lounais-Suomen alueelta (puh. 0295 022 530).