Esteratsastuksen SM-kisa Ypäjällä

0

YPÄJÄ Esteratsastuksen SM-kisa ratsastetaan Ypäjällä 31.7.–2.8., mukana ovat kaikki ikäryhmät lapsiratsastajista senioreihin. Mestaruusluokkien lisäksi Ypäjällä nähdään kaikille avoimia luokkia. Kilpailuun osallistuu kaiken kaikkiaan noin 160 ratsukkoa.
SM-mitalit ratkaistaan kolmessa osakilpailussa. Viimeinen ja ratkaiseva koitos nähdään sunnuntaina, jolloin luokat alkavat alustavan aikataulun mukaan klo 8. Nuorten SM alkaa klo 12.30 ja senioreiden klo 14.15. Ratsastajat voivat osallistua muihin osakilpailuihin useammallakin hevosella, mutta sunnuntain ratkaisuhetkiin he joutuvat valitsemaan sen yhden hevosen, jolla mitalia tavoittelevat. Sunnuntaina ratsukot suorittavat kaksi kierrosta, joissa estekorkeudet ovat senioreilla 145 ja 150 cm, nuorilla 140 ja 145 cm ja junioreilla 130 ja 140 cm. Lapsiratsastajien mestaruuksissa sunnuntaina estekorkeudet ovat 115 ja 125 cm, isoilla poneilla 120 ja 130 cm ja pikkuponeilla 110 ja 115 cm.
– Keliolosuhteet ovat tänä kesänä olleet poikkeukselliset, ja sen seurauksena kisoja on useallakin paikkakunnalla jouduttu peruuttamaan. Voin ilokseni todeta, että Juhlakenttä on erinomaisessa kunnossa, eli meillä ei ole huolta mahdollisista sateistakaan. Pohja kestää hyvin, kertoo kilpailun johtaja Petri Meller.
Kilpailu ratsastetaan hevosurheilualueen kuitupohjaisella Juhlakentällä.

Esteratsastuksen SM-kisa Ypäjällä 31.7.–2.8.