Henri Niemistö, Juho-Matti Henttonen ja Aapeli Alanen Bisonsiin

0

KORIPALLO Vuonna 1996 syntyneet nuorten maajoukkuepelaajat Henri Niemistö, Juho-Matti Henttonen sekä Aapeli Alanen siirtyvät Biisoneiden vahvuuteen. Pelaajat nähdään kaudella 2015–2016 myös FoKoPo:n paidassa seurojen uuden yhteistyön myötä.
Topo-kasvatti Henri Niemistö siirtyy Tapiolan Hongasta Loimaalle. 73 nuorten maaottelua pelannut Niemistö merkkautti viime kaudella Korisliigassa tehot 6.8 pistettä ja 1.7 levypalloa reilussa 21 minuutissa.
Namika Lahden kasvatit Juho-Matti Henttonen ja Aapeli Alanen siirtyvät kasvattajaseurastaan Loimaalle. Molemmat pelaajat juhlivat viime kaudella A-poikien suomen mestaruutta Namika Lahden paidassa.
72 nuorten maaottelua pelannut Henttonen kirjautti A-poikien SM-sarjassa 16.4 pistettä ja 8.9 levypalloa reilussa 28 minuutissa. Viime kesänä hänet valittiin 18-vuotiaiden B-divisioonan EM-kisojen all stars -viisikkoon.
59 nuorten maaottelua pelannut Alanen valittiin SM-sarjan kauden 2014–2015 A-poikapelaajaksi. Alanen kirjautti kaudella tehot 19.1 pistettä, 9.8 levypalloa sekä 3.2 syöttöä vajaassa 30 minuutissa.
FoKoPo:n päävalmentaja sekä Biisoneiden ja FoKoPo:n yhteistyökoordinaattori Joonas Iisalo sanoo, että kaikilla kolmella on erinomainen potentiaali.
– Tunnen kaikki pelaajat entuudestaan juniorimaajoukkueista ja tiedän heidän tähtäävän korkealle urallaan. Tällaisia pelaajia haluamme auttaa eteenpäin. Seurojen yhteistyön myötä heillä on mahdollisuus saada arvokkaita minuutteja sekä 1A-divisioonassa että Korisliigassa.