Tomi Mutka palaa Hurrikaaniin

0

LENTOPALLO Hurrikaani-Loimaa saa tutun paluumuuttajan joukkueeseen, kun 24-vuotias Tomi Mutka palaa tuttuihin ympyröihin. Mutka pelasi kaksi kautta Hurrikaanissa (2009–2010 ja 2010–2011), ja niistä ajoista nuorelle miehelle jäi Loimaasta vain hyviä muistoja.
– Hurrikaanissa alkoi periaatteessa minun liigaurani virallisesti, kun sain vastuuta ja kasvoin kahden kauden aikana henkisesti paljon. Jani Niskakankaan ja Aleksi Kaatrasalon kanssa olimme aika junnuja, kun tulimme seuraan, mutta Loimaalla me kaikki saimme tulikasteen kotimaiseen huippulentopalloon. Tästä on paljon kiittäminen myös silloista päävalmentajaa Ville Kakkoa, Mutka kertaa.
Hurrikaani-kausien jälkeen kuvioihin tulivat pahat polvivammat, joita on nyt leikkauksella hoidettu kolme kertaa. Viime kausi jäi lentopallon osalta kokonaan väliin, mutta intoa pelaamiseen se ei vienyt. Päinvastoin.
– Viime talvena seurasin tiiviisti Mestaruusliigaa, ja tänä kesänä lähes kaikki Maailmanliigan pelit tuli katsottua netistä. Aivan hirvittävä halu lentopalloa kohtaan syttyi uudelleen. Mietin, että haluan vielä kerran kokeilla pelaamista ja harjoittelua ammattimaisesti, ilman työ- tai opiskelurasitteita.

Valtteri Arra

Tomi Mutkan mietteistä voi lukea lisää tiistain Loimaan Lehdestä.