Kosti Shumov liittyy Hurrikaaniin

0
Kosti Shumov mättäsi palloa Suomi-Hollanti-ottelussa vuonna 2011. Kuva: Juuso Riponiemi
Kosti Shumov mättäsi palloa Suomi-Hollanti-ottelussa vuonna 2011. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani on solminut sopimuksen keskipelaaja Kosti Shumovin (30 v., 204 cm) kanssa. Sopimus on toistaiseksi voimassa, mutta näillä näkymin Shumov pelaa ensi viikonloppuna Mestaruusliigan kärkikamppailussa hallitsevaa Suomen Mestaria Kokkolan Tiikereitä vastaan.
– Varmaankaan pariin viikkoon ei sopimusrintamalla tapahdu minun kannaltani mitään ihmeellistä. Nyt keskitytään auttamaan Hurrikaania ja mennään sen mukana. Täällä hommat toimivat ja valmennus on kovalla tasolla. Myös se, että seura on pelaajien keskuudessa hyvässä maineessa ja täällä yleisöä käy otteluissa hyvin, ratkaisi pelipaikkaa valitessa.
Shumov on pelannut urallaan yli 200 maaottelua ja oli myös EM-kisoissa Italiassa maajoukkueen kokoonpanossa. Viime kausi sujui lievien loukkaantumisten takia Italian A1-liigan Lube Treia (Macerata) joukkueen riveissä kohtalaisesti.
Moskovassa syntyneen keskipelaajan kovin meriitti löytyy niin ikään Italian kausilta, kun kauden 2009–2010 lopuksi hän voitti pääsarjan torjuntatilaston.
– Vaikka ensisijaisesti haen pelipaikkaa ulkomailta, nyt keskityn täysin harjoitteluun ja pelaamiseen Loimaalla. Haluan päästä mahdollisimman nopeasti joukkueeseen sisälle ja passarien kanssa samalla aaltopituudelle, kommentoi sympaattinen savolainen.
Shumovin palkkaaminen tuli ajankohtaiseksi, kun Matti Oivanen potee edelleen selkäänsä ja Karri Kutinlahden akillesjänne on kipeytynyt entisestään.
– Ollaan päästy aivan liian vähän vääntämään kuusikkopeliä harjoituksissa, kun Oivanen on ollut poissa ja inttipojat (Kasimir Vuorinen, Kutinlahti) eivät ole päässeet odotetulla tavalla harjoituksiin mukaan. Kosti tuo leveyttä keskipelaajaosastolle, ja nyt pystytään jakamaan pelaajien kuormitusta hiukan paremmin, apuvalmentaja Lauri Rantanen kommentoi.

Valtteri Arra