Influenssalta voi vielä yrittää suojautua

0

LOIMAA Suomessa alkanut influenssakausi ei näy vielä Loimaalla. THL:n tietojen mukaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella influenssaan on sairastunut noin 50 henkilöä. Loimaan terveyskeskuksessa ja Attendo Loimaan seudun työterveyshuollossa ei ole diagnosoitu yhtään influenssatapausta.
Attendon yksikönjohtaja Anne Kokkala tosin huomauttaa, että koska työterveyshuollossa ei oteta laboratorionäytteitä, ei voida täysin varmaksi sanoa, onko potilaalla flunssa vai influenssa.
– Sitkeää, pari kolme viikkoa jatkunutta flunssaa on ollut tosi paljon. Nuha ei yleensä liity influenssaan, jonka tunnusmerkkejä ovat useamman päivän jatkuva korkea kuume, lihassäryt, yskä ja kurkkukipu.
Koko maassa influenssakaudesta on odotettavissa suunnilleen viime vuoden kaltaista: tuolloin epidemiahuippu ajoittui helmikuulle ja vakavasti sairastuivat lähinnä iäkkäät henkilöt, joilla oli jo ennestään perussairauksia.

Kiti Salonen

 

Lue lisää 12.1.2016 lehdestä