Puistokadun koulussa syödään diplomin arvoisesti

0

LOIMAA Puistokadun koulussa juhlistettiin tällä viikolla kakkukahvein koulun saamaa Kouluruokadiplomia. Diplomi on tunnustus ravitsemuksellisesta, kasvatuksellisesta ja ekologisesta työstä, jota Loimaalla on tehty kouluruokailun edistämiseksi.
Diplomin myöntämisestä vastaa Ammattikeittiöosaajat ry. Diplomin ansaitakseen koulun on läpäistävä 45 kohdan kysymyssarja vähintään 85-prosenttisesti. Monipuolisessa kyselyssä kartoitetaan muun muassa kouluruoan laatua, ruokailuympäristön viihtyisyyttä ja ruokaturvallisuutta.
Hyvän lähtötilanteen ansiosta Puistokadun koulussa ei ole tarvinnut tehdä kouluruokailuun suuria muutoksia.
– Oppilaiden sanoin on vaadittu vain pientä ”säätämistä”, kotitalouden lehtori Leena Vanha-Juhe sanoo.
Kouluruokadiplomi on voimassa kolme vuotta. Puistokadun koulussa ei aiota tyytyä saavutettuun tilanteeseen vaan uusia kehityskohteita mietitään koko ajan. Yksi suurista tavoitteista on hävikkiruoan määrän vähentäminen. Jo nyt tähderuokaa punnitaan ja oppilaille on luvattu jälkiruoka tai ekstrasalaatti, mikäli tähderuoka vähenee olennaisesti viitenä päivänä kahden viikon aikana.