Tomi Mutka ja Karri Kutinlahti jatkavat Hurrikaanissa

0

LENTOPALLO Tomi Mutka ja Karri Kutinlahti jatkavat Hurrikaanissa myös ensi kaudella. Mutkalle kausi on jo neljäs Loimaalla ja Kutinlahtikin aloittaa kolmannen sesongin musta-keltaisissa.
– Mutkan paluu pahojen polvivammojen jälkeen Mestaruusliigaan oli kova juttu. Vaati valtavasti omaa tahtoa ja omatoimista harjoittelua, että lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen saa itsensä jälleen huippuiskuun, päävalmentaja Lauri Rantanen kommentoi yleispelaajan paluuta.
Mutkan tarkoitus oli tulla varovaisesti takaisin liigakentille ja kuunnella, miten useaan kertaan operoitu polvi reagoi kovaan rasitukseen. Kun mitään vaivoja ei ilmaantunut, hän pääsi harjoittelemaan lopulta täydellä kapasiteetilla.
– Tulin aluksi haastamaan muita yleispelaajia ja pelaamaan ”hajaminuutteja”, mutta huomasin kauden aikana, että homma toimii ja saan tulosta aikaiseksi. Lopulta kaudesta jäi jopa hiukan hampaankoloon, etten päässyt enempää pelaamaan, Mutka kertoo.
Mutkan lisäksi Kutinlahden jatkaminen Hurrikaanissa oli Rantaselle tärkeä asia.
– Karri aloitti viime kauden älyttömän hyvin, mutta paha sormivamma vei lopulta miehen loppukaudeksi katsomoon. Nyt päästään tekemään hyvä kesäharjoittelujakso alle ja katsotaan, mihin miehen rahkeet riittävät.
Nyt solmittujen sopimusten jälkeen Hurrikaanin ykkösprioriteettina on löytää hakkuri. Viime kaudella pelannut Mohamed Alhachdadi jätti valtaisan aukon hakkurin tontille, ja sitä aukkoa ovat Rantanen ja seurajohto parhaansa mukaan täyttämässä. Päävalmentajan mukaan hakkurin etsiminen voi kestää vaikka syyskuulle.
– Tässä asiassa emme hätäile. Hyviä hakkureita on tarjolla paljon.

Valtteri Arra