Tommi Katila haluaa kemianopettajaksi Loimaan lukioon

0

 Tommi Katila postitti valmistujaiskutsut heti maanantaina saatuaan ylioppilaskirjoitusten tulokset. Juhlat vietetään kotona ja sinne odotetaan noin 80 vierasta.

Teksti ja kuva: Lari Kiviranta

– Olen erittäin tyytyväinen, loimaalainen Tommi Katila kehaisee saatuaan ylioppilaskirjoitusten tulokset.
Ja mikäpä on hymyillessä kun taskussa on kolme eximiaa: pitkästä matematiikasta, kemiasta ja englannista. Fysiikastakin tuli magna.
Nuoren miehen sydäntä lähellä ovat luonnontieteet ja hän ihmettelee, minkä takia ala ei kovin monia houkuttele.
– Kemiaa lukemallahan ymmärtää, miten maailma ympärillämme toimii.
Älyllisen uteliaisuuden puutteesta se ei välttämättä ole kiinni, vaan etteivät ihmiset jaksa nähdä vaivaa asioiden selvittämiseen ja oivaltamiseen.

YKKÖSVAIHTOEHTONAAN Katila on hakenut opiskelemaan kemiaa Turun yliopistoon.
– Uskoisin, että olen jo siellä sisällä, sillä Turkuun haetaan suoraan lukiopapereilla.
Tulevaisuuden yhtenä toiveammattina siintää lukion kemianopettajan työt. Katila on valmis muuttamaan opiskeluidensa jälkeen takaisin Loimaalle, jos töitä löytyy.
– Loimaan lukio olisi ihannepaikka olla opena.

KUN PÄÄSYKOKEILLA ei ole tarvinnut stressata, Katila on ottanut löysin rantein ja harrastanut kavereiden kanssa, esimerkiksi päivittäin frisbeegolfia.
– Lisäksi olen alkanut taas lukea kirjoja, kun ne jäivät silloin ylioppilaskirjoitusten ajaksi, hän sanoo ja kaivaa repustaan fantasiakirjan, jota on palauttamassa kirjastoon.
Nuorukainen aloittaa kesätyöt Loimaan Prismassa heti valmistujaisten jälkeen. Töiden lomassa hän viettää aikaansa Yläneen Valasrannalla karavaanialueella yhdessä perheen ja ystävien kanssa.
– Kehumatta voin sanoa, että se on Suomen paras vaunuilualue.