Jokaisen ääni riittää – Loimaan Lehti laulattaa yhdessä ja yhtenä yhteislaulutilaisuuksissa

0

LOIMAA Yhteisöllisyyden nälkä kasvaa, jollei sitä ruokita.
Loimaan Lehden vastaus yhteishengen kasvattamiseen näkyy ja varsinkin kuuluu yhteislaulutilaisuuksin. Näistä ensimmäinen järjestetään ensi viikon sunnuntaina Kaupunginkirkossa, ja teemana ovat tietenkin virret.
Idea sai alkunsa jo viime kesänä, kun päätoimittaja Kati Uusitalo oli kummipoikansa rippikirkossa.

Yhdessä laulaminen on kivaa! Näin vakuuttavat Loimaan seurakunnan kirkkoherra Riku Laukkanen, Loimaan Lehden päätoimittaja Kati Uusitalo sekä vt. johtava kanttori Kaija Huhtanen. Seurakunnan toiveissa on, että tilaisuudessa laulettaisiin tuttujen laulujen lisäksi viime vuonna ilmestyneen virsikirjan lisävihon virsiä. Kuva: Maija Paloposki

– En ole koskaan ajatellut olevani laulaja, mutta kirkossa oli hyvä tunnelma ja tuntuikin tosi kivalta, kun osasi laulaa ja muisti sanoja, Uusitalo kertoo.
Hän sekä tapahtumaa järjestävät Loimaan seurakunnan kirkkoherra Riku Laukkanen ja vt. johtava kanttori Kaija Huhtanen uskovatkin, että virsissä vetoavat tuttuus ja turvallisuus: niitä on laulettu jo koulussa ja monissa juhlissa ja tilaisuuksissa.
– Virsiähän ei yleensä lauleta yksin vaan yhdessä, Huhtanen sanoo.
– Olisi upeaa, jos alkaisimme mieltää, että yhdessä laulaminen on kivaa, sitähän mekin yritämme joka sunnuntai jumalanpalveluksissa, Laukkanen jatkaa.

Yhteislaulutilaisuuksien tavoitteena on olla yhdessä ja yhtenä niin matalalta kynnykseltä, että osallistumista ei tarvitse jännittää. Paikalle saa ja pitää tulla aivan omana itsenään: näissä tilaisuuksissa jokaisen ääni riittää.

– Minäkin aion uskaltautua laulamaan kaikesta huolimatta, Uusitalo naurahtaa.
Kolmikko odottaa mahdollisimman monipuolista tapahtumaa, josta löytyisi mieleisiä virsiä kaikenikäisille ja koko perheelle. Järjestäjien haaveissa onkin, että moni lähettäisi etukäteen oman toivevirtensä perusteluineen. Osallistua voi nimellä tai pelkällä nimimerkillä.

Loimaan Lehden ensimmäinen yhteislaulutilaisuus sunnuntaina 22. tammikuuta klo 15 Kaupunginkirkossa. Muista toivoa lempivirttäsi etukäteen!

Maija Paloposki

Näin toivot lempivirttäsi
Yhteislaulutilaisuudessa lauletaan lukijoiden lempivirsiä tai heille jostakin syystä tärkeitä virsiä.
Lähetä postikortti osoitteeseen Loimaan Lehti, Käsityöläiskatu 10, 32200 Loimaa.
Osallistua voit myös sähköpostilla (kati.uusitalo@loimaanlehti.fi) tai www.loimaanlehti.fi -osoitteesta löytyvällä Palaute-lomakkeella.
Kirjoita korttiin tai viestiin virren numero tai nimi ja omat yhteystietosi.
Perustele myös toiveesi, kerro vaikka miksi virsi on sinulle tärkeä tai miksi kaikkien olisi sitä hyvä laulaa. Etusijalla ovat virret, joissa on mukana perustelu.
Yhteislaulutilaisuudessa kerrotaan toiveen taustoista, mutta ei mainita toivojan nimeä, jos tämä ei sitä halua.
Toiveiden tulee olla perillä 19. tammikuuta mennessä.

 

Lue lisää 12.1.2017 lehdestä