tiistai 23. 7. 2024

Hurrikaani taisteli Sampon loman kynnykselle – sarja katkolla sunnuntaina

0
Piste Hurrikaanille! Tomi Rumpunen, Antti Ropponen ja Max Staples tuulettivat. Kuva: Juuso Riponiemi

 

Peli sujuu, kun kaikki ovat hereillä. Hurrikaaninelikko Karri Kutinlahti, Max Staples, Antti Ropponen ja Maksim Buculjević vauhdissa. Kuva: Juuso Riponiemi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pavle Stevanovic ja muut Hurrikaanin fanit taistelivat katsomossa. Kuva: Juuso Riponiemi

 

 

 

 

 

 

 

Piste Hurrikaanille! Tomi Rumpunen, Antti Ropponen ja Max Staples tuulettivat. Kuva: Juuso Riponiemi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lentopallo
Jesse Kojo

Hurrikaani–Sampo 2.ve. 3–2 (25–20, 25–22, 21–25, 18–25, 15–9).
3. ve. 3–2, (25–23, 25–23, 16–25, 17–25, 15–12).

Tavallisesti erikoistarjoukset ovat ”kaksi yhden hinnalla” -tyylisiä. Hurrikaani kuitenkin tarjoili orastavan pääsiäisen kunniaksi kannattajilleen harvinaisemman ”sama peli kahdesti” -ratkaisun. Mestaruusliigan välierien toinen ja kolmas kohtaaminen Hurrikaanin ja Sampon välillä pelattiin viikolla Loimaalla, ja ottelut olivat kuin toistensa toisintoja.

PITKÄ, toisen erän jälkeinen tauko oli koitua Hurrikaanin kohtaloksi kummassakin ottelussa. Hurrikaani löi Sampon seinää vasten kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta Sampo tuli vahvasti pukusuojista osoittaen, että lentopallossa kaikki on auki loppuvihellykseen asti.
– En usko, että me lyötäisiin lekkeriksi. Mieluummin nämä 3–0 voittaisi, Jesse Mäntylä tuumaili kotijoukkueen tauonjälkeisistä hankaluuksista.
– Me olemme päästäneet kaverin peliin mukaan. Pitkän tauon jälkeen kaveri on tosin pelannut puolestaan hyvin omalla puolellaan verkkoa, Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen muistutti.
Vaikeuksista huolimatta Hurrikaani onnistui kahdesti tärkeimmässä, viidennen erän kirjaamisessa nimiinsä. Kolmannen kohtaamisen ratkaisuerä näytti uhkaavasti karkaavan vieraille, kun Sampo tykitti siihen 3–0 -alun. Lisäksi Jesse Mäntylä löi pallontavoittelutilanteessa päänsä katsomossa. Mäntylästä tuli kuitenkin taistelun ruumiillistuma, sillä hän pysyi kentällä, luoden henkeä koko kotijoukkueeseen.
Antti Ropponen kiidätti syöttövuorollaan Hurrikaanin Sampon rinnalle ja ohi. Pitkät taistelupallot kääntyivät kotijoukkueen eduksi, ja Ropponen pääsi iskemään viimeisen pallon Sampon puolustuksesta katsomoon.

TAVALLISESTI LUPSAKKA Sampon päävalmentaja Timo Tolvanen oli harvinaisen vakavailmeinen kolmannen osaottelun jälkeen. Faktat vetävät vakavaksi – Sampon on voitettava sunnuntaina Pielavedellä tai tie nousee pystyyn ja Hurrikaani etenee finaaliin VaLePan seuraksi.
– Aika paljon harmittaa tällä hetkellä. Voitto on ansaittava, mutta väittäisin, että meidän ukot tekee aika paljon töitä, mutta palkintoa ei tule. Meitä potkitaan päähän henkisesti, Jesseä fyysisesti, Tolvanen sanaili viitaten Mäntylän kärsimään kolhuun.
– Joku sanoi joskus, että voittaminen sattuu, Mäntylä itse naureskeli nyrkin kokoinen sarvi otsassaan.
Mäntylä ei ollut ainoa kärsimysten tietä tarponut Hurrikaani. Toisessa kohtaamisessa Thomas Douglas-Powell muljautti peukalonsa, mikä vaikeutti etenkin hänen vastaanottotyöskentelyään. Hurrikaani-luotsi Rantanen lupasi toisen kohtaamisen jälkeen, että peukalo olisi kunnossa kiirastorstaina. Rantanen ei puhunut läpiä päähänsä, sillä Douglas-Powell pelasi peukalo teipattuna yhden kauden parhaimmista otteluistaan torstaina. Myös hänen maanmiehensä Max Staples esiintyi edukseen ollen loimaalaisten parhaimmistoa kummassakin matsissa.

FINAALIPAIKASTA taistellaan seuraavaksi Sampon kotihallissa Pielavedellä sunnuntaina, jolloin Hurrikaanilla on mahdollisuus katkaista sarja. Jos Sampo voittaa, niin maanantaina pelataan Siilinjärvellä.