Kirkkoneuvoston esitys: Mellilän seurakuntatalo kaupaksi 30 000 eurolla

0
Mellilän seurakuntatalo on rakennettu 1970-luvun lopulla, ja siinä on reilut 400 neliötä. Kuva: LL arkisto.
Mellilän seurakuntatalo on rakennettu 1970-luvun lopulla, ja siinä on reilut 400 neliötä. Kuva: Lari Kiviranta

Loimaa/Mellilä
Lari Kiviranta
Loimaan seurakunnan kirkkoneuvosto esittää, että Mellilän seurakuntatalo myydään Loimaan evankelisen kansanopiston säätiölle.
Mellilän seurakuntatalo oli välittäjällä myynnissä tarjousten perusteella. Näyttöjä oli viisi, mutta määräaikaan mennessä ei tullut yhtään ostotarjouksia.
Loimaan evankelisen kansanopiston säätiö oli tehnyt seurakuntatalosta aiemmin talvella 30 000 euron tarjouksen, ja tällä hinnalla kiinteistöä esitetään nyt myytäväksi säätiölle.
– Kiinnostusta seurakuntataloon oli ja yhteydenottoja tuli, mutta kiinteistön käyttökustannuksia pidettiin liian kovina, kirkkoherra Riku Laukkanen summaa tarjouskierrosta.
Kansanopiston rehtori Tuomas Lankinen perustelee säätiön ostotarjousta sillä, että se hyödyntäisi seurakuntataloa Mustajärven leirikeskuksen tarpeisiin.
Hänen mielestään Mellilän seurakuntatalo tukisi leirikeskusta, jonka toimintaa voitaisiin laajentaa ja järjestää isompia tapahtumia.
Seurakuntatalon myynti etenee vielä kirkkovaltuuston päätettäväksi ja kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Valtuuston kokous on toukokuun jälkipuoliskolla.

 

Lue lisää 12.4.2018 lehdestä