Loimaan juhlavuosikorut myyntiin

0
Korumallisto sisältää hopeiset Joki, Hyvällä Jyvällä ja Together -korusarjat. Kuva: Kati Varjus
Korumallisto sisältää hopeiset Joki, Hyvällä Jyvällä ja Together -korusarjat. Kuva: Kati Varjus

LOIMAAN kaupunki täyttää 50 vuotta ensi vuonna ja tuo juhlavuotensa kunniaksi hopeisen LoimaaKoru-malliston joulumarkkinoille. Korut tulevat myyntiin 1. joulukuuta. Niitä myydään Sarka-museossa.
Sarjassa on kolmen tekijän koruja, jotka menestyivät Loimaa-korukilpailussa. Korut ja niiden tekijät: Joki/Elina Kinnunen, Together – we are more/Satu Palosaari sekä Hyvällä Jyvällä/Tarja Luhta.

KINNUNEN SAI innoituksen koruunsa Loimijoesta.
– Loimijoki virtaa kaupunkimme läpi savisena ja kauniina. Se on arvokas luonnonvara, joka on antanut kalaa, vesivoimaa, uintimahdollisuudet, veneilyn iloa ja kauniit hiihtoladut. Tukkeja on uitettu ja mattoja pesty. Loimijoki yhdistää ja on kaupunkimme sydän. Joki-koruun on kaiverrettu Loimijoen uomaa Sieppalan kulmilta Hirvikoskelle. Koru on kunnianosoitus seutumme merkittävälle vesielementille, Kinnunen kertoo.

PALOSAAREN KORUN lähtökohtana on kaupungin tunnuksesta tuttu loimaankoivun lehti, joka viittaa täkäläiseen luontoon.
– Englanninkielinen nimi kuvastaa kansainvälisyyttä sekä muistuttaa, että yhdessä olemme enemmän, erilaisin vahvuuksin. Ympyrä kuvastaa kaikkien osa-alueiden tärkeyttä yhteisön hyväksi. Yhteisön, jossa tärkeitä ovat luonto, ihmiset ja yhdessä tekeminen, kaupungin ja maan rajojen yli, Palosaari sanoo.

LUHTA LUONNEHTII  koruaan runollisesti.
– Olipa kerran jyvä jyvästä tieto tiedosta hyvinvointi hyvinvoinnista onni, hyvällä jyvällä.

 

Lue lisää 1.12.2018 lehdestä