Kuhankuonon retkeilyreitistöllä kuhisee. Kevään aurinkoisten päivien myötä retkeilijät ovat jälleen löytäneet suositut reitit. Savonjärven laskuojasta voi löytää nyt myös rupikonnat lemmenleikeissä.
Savojärven kierroksella on silta, joka menee laskuojan yli. Se oja suorastaan kuhisee rupikonnia tällä hetkellä. Rupikonnat kutevat syvään veteen.

Viikon kuvissa myös huikea vappuaaton näkymä Turun Taidemuseonmäeltä torin monttuun. Esakallion tanssilava Somerolla täyttyi vappuaattona ääriään myöten, kun Ville Valo ja Agents tulkitsivat Rauli Badding Somerjoen kappaleita.

VIIKON KUVAT on yhdeksän sanomalehden yhteinen juttusarja, joka esittelee kohokohtia viikon uutiskuvista ja puheenaiheista. Katso kuvat ja lue tarinat.

 

RUPIKONNAT JA RETKEILIJÄT HERÄSIVÄT KEVÄÄSEEN. Kuhankuonon retkeilyreitistöllä riittää väkeä aurinkoisena sunnuntaina. Rupikonnat heräilevät kevääseen, ja niitä kannattaa bongata vaikkapa Savojärven kierroksen alkupäässä olevasta laskuojasta. Retkeilyintoon vaikuttanee kauniiden säiden lisäksi pääsiäisen jälkeen käynnistynyt Föli-liikenne. Kuva: Jane Iltanen, Turun Sanomat.

 

DOLLARIHYMY JÄÄ HARVOIN TOISEKSI. Susanna Viljaksen Dodge Dart kääntää katseita kaduilla. RantaRuising kokosi pitkäpeltisten autojen ystävät letka-ajoon ja illanistujaisiin. Jenkkiautot ajelivat Loimaalta Oripäähän ja takaisin. Kuva: Marianne Rovio, Loimaan Lehti.

 

KUKKAKORUT TULEVAT. Kevään juhlissa tullaan näkemään ainakin Yläneellä kukkivia kaula- ja rannekoruja. Riihikoskelaisen Fiinipuketin Emmi Lehtonen opasti Keihäskosken Marttoja kukkakorujen saloihin. Korujen pohja työstetään ensin metallilangasta sormilla virkaten. Sen jälkeen valitaan kukat, sommitellaan ne paikoilleen ja ruvetaan liimaamaan. Koruihin käy melkein mikä tahansa kukka. Kuva: Sari Holappa, Auranmaan Viikkolehti.

 

ROSKAT POIS. Jaakko Luhola aloitti Salon keskustan putsaamisen jokirannasta. Mies keräsi roskia ympäri kaupunkia kolmisen tuntia. Luhola osallistui monen muun kanssa Hermanniseuran järjestämiin siivoustalkoisiin. Kaupunki lainasi siivousvälineet ja kuljetti jätesäkit pois. Kuva: Minna Määttänen, Salon Seudun Sanomat.

 

PERHEENISIEN JUTTU. Brasilialainen jujutsu on suosittua Paimiossa. Sami Sibakov (matossa) ja Eemeli Kotamäki vetävät aikuisten ryhmää Paimion Action Sports Centerissä. Suurin osa harrastajista on perheellisiä miehiä, joilla kelpaa pari tuntia ”omaa aikaa” muutamana arki-iltana viikossa. Laji muistuttaa paljon perinteistä lukkopainia. Kuva: Jan Sundman, Kunnallislehti.

 

OMALLA TYYLILLÄ HUIPULLE. Turkulaiset tanssijat Mari Munne ja Juho Päivinen ovat nousseet maailman huipulle boogie woogiessa. Viime kauden päätteeksi he juhlivat lajin maailmancupin kokonaisvoittoa. Kaksikko tunnetaan persoonallisesta tanssityylistä, joka jakaa mielipiteitä. Kuva: Jori Liimatainen, Turun Sanomat.

 

REILUUS PALKITAAN. Salolainen tubettaja Joona Hellman tapasi fanejaan lauantaina kauppakeskus Plazassa. Hellman on julkaissut jo yli 200 videota Youtubessa ja niitä on katsottu yli 18 miljoonaa kertaa. Hellman haluaa kannustaa jokaista olemaan oma itsensä. – Kun on reilu ja kohtelee muita hyvin, ovet ovat auki vaikka minne. Kuva: Minna Määttänen, Salon Seudun Sanomat.

 

RETRO GULLKRONA. Kymmenen vuotta sitten yksi saariston suosituimmista kohteista sulkeutui. Nyt Gullkronan saari avautuu uudelleen matkailulle toukokuun lopulla. Saarella juuri mikään ei ole muuttunut. Siinä kuitenkin saattaa piillä se voima, joka saa kävijät liikkeelle tänäkin kesänä pitkän tauon jälkeen. – Ei luksusta, vaan retroa, määrittelee Gullkronan uusi satamaisäntä Ben Rosenlund. Valtaosa saaresta on Ilkka Herlinin omistuksessa, pieni osa on kahdella yksityisellä maanomistajalla. Kuva: Jonna Lankinen, Turun Sanomat.

 

YSTÄVYYTTÄ JA UUSIA KOKEMUKSIA. Uudenkaupungin lukio sai vieraakseen oppilaita Rakveren ja Novgorodin ystäväkouluista viime viikolla. Neljän päivän vierailun aikana ystävät pääsivät tutustumaan Laitilan Wirvoitusjuomatehtaaseen, Uudenkaupungin saaristoon, Meyer Turkuun, Turun linnaan sekä tietenkin Uuteenkaupunkiin. Talviturkin kävi heittämässä moni nuori. Kuva: Jasmin Jussila, Uudenkaupungin Sanomat.

 

VAPPU MONTUN ÄÄRELLÄ. Vappuaaton lakitus veti taas Turun Taidemuseonmäen täyteen juhlakansaa. Tälle vapulle antoi erityisluonteensa Kauppatorin toriparkkityömaa. Kuva: Mikael Rydenfelt, Turun Sanomat.

 

POSKET PULLOLLAAN. Minna Kajander ohjaa Hans Nordbergin tutustumista trumpettiin. Erilaisia soittimia pääsi kokeilemaan Vakka-Suomen musiikkiopiston järjestämässä tapahtumassa, Siriuksen syntymäpäivillä. Kuva: Pirkko Varjo, Laitilan Sanomat.

 

LAUTAPELIEN MESTARI. Lautapelien SM-tittelit jaettiin viime viikonloppuna Turussa. Suomen mestaruuden lisäksi kisattiin paikasta EM-kisoihin Saksan Esseniiin. Kai Vilen, Asko Nikku, Seth Allison ja Henrik Milen kisapelin ääressä. Neljän hengen joukkueet jakautuvat SM-kisoissa omiin erillisiin peliseurueisiinsa, ja jokainen pelaaja kartuttaa joukkueensa yhteistä pistepottia. Kuva: Jane Iltanen, Turun Sanomat.

 

PYÖRÄILIJÄN ILO. Pyöräilijöiden kisakausi on käynnissä. Turun Urheiluliiton kilpapyöräilijöiden valmennuspäälliköllä Mika Simolalla oli aihetta hymyyn, kun hän valmistautui viikko sitten TS Kortteliajoihin Aurajokirannassa. Kuva: Jari Laurikko, Turun Sanomat.

 

TIEREMONTTI. Kirismäen liittymässä, Turun Kehätien länsipuolella on räjäytetty kalliota ja kaadettu metsää. Kehätien remontissa Pukkilan ja Kirismäen välisestä tieosuudesta tehdään nelikaistainen ja vanhat tasoliittymät poistetaan ja korvataan eritasoliittymillä. Tietyöt valmistuvat vuonna 2021. Kuva: Jan Sundman, Kaarina-Lehti.

 

ROKKI-KOKIN TAHDISSA. Lasten Laulukaupunki -festivaalin maskotti Salkkuna täytti 29 vuotta ja juhliin osallistui viime perjantaina 700 päiväkotilasta. Juhlakeikalla esiintyi raisiolainen lastenmusiikkiyhtye Rokki-Kokki. Bändissä kitaraa soittaa Mauri Kuorilehto (vas.), rumpuja Mika Kaunisto, bassoa solisti Markku Korpelainen ja koskettimia Arto Lindholm. Kuva: Minna Määttänen, Salon Seudun Sanomat.

 

POSTIKORTTI SIELTÄ JOSTAKIN. Sota-aikana syntyneet postikortit ovat kuin ikkuna historiaan sille, joka osaa katsoa niitä tarkemmin. Sotapostikortit ovat yksi turkulaisten Merja Mäenpään ja Heidi Nummilan keräilykohteista. Mäenpää aloitti näiden korttien keräilyn selvittäessään oman isänsä, setänsä ja isoisänsä sotataipaleita. Joissakin korteissa kuvattiin rintaman arkea, toisissa taas vitsailtiin siitä. Kuva: Jari Laurikko, Turun Sanomat.

 

PIKKU MYY SAI VAUVAN SYLIIIN. Kolmen kuukauden ikäinen Aleksi ja 2-vuotias Emilia Pärssinen pääsivät yhteiskuvaan muumien kanssa. Äiti Nina Pärssinen ikuisti tärkeän hetken Kaarinan Krossin tapahtumapäivänä. Kuva: Jan Sundman, Kaarina-Lehti.

 

Viikon kuvat -sarjassa mukana olevat lehdet:

  • Auranmaan Viikkolehti, Kaarina-lehti, Kunnallislehti, Laitilan Sanomat, Loimaan lehti, Paikallislehti Somero, Salon Seudun Sanomat, Turun Sanomat ja Uudenkaupungin Sanomat.