KORONATILANNE Koronatapausten määrä Varsinais-Suomessa lisääntyy hitaasti. Eiliseen mennessä koko Varsinais-Suomen alueella oli 72 ihmisellä todettu koronatartunta.

Tyksin sairaaloissa ei ole todettu yhtään uutta tartuntaa perjantain 27. maaliskuuta jälkeen. Seitsemän potilasta on sairaalahoidossa.
Tämä tarkoittaa, että suurin osa Varsinais-Suomessa viime päivinä testatuista henkilöistä on sairastunut muista syistä. Influenssaviruksia sekä muita hengitystieinfektioita aiheuttavia viruksia, esimerkiksi rino- ja adenovirusta sekä RSV:ta, on edelleen ajankohdalle tyypillisesti todettu sairaanhoitopiirissä.

Koska koronantartuntojen määrä on maltillinen, ei-kiireellistä toimintaa jatketaan Tyksin sairaaloissa. Potilaat voivat saapua sairaalaan ajanvarauksella, jos heillä ei ole hengitystieoireita. Kaikkien hengitystieoireista kärsivien potilaiden tulee soittaa ennen saapumistaan ja kaikkia viranomaisten antamia ohjeita tulee edelleen noudattaa, sairaanhoitopiiri tiedottaa.