Maakunnan koronatilanne on rauhallinen

0

VARSINAIS-SUOMESSA koronatapausten määrä on pysynyt maltillisena. Sairaanhoitopiirissä 39 ihmisellä on todettu koronatartunta 23.3. mennessä. Uusia todettuja tartuntoja on viisi. Vain yksi potilas on sairaalassa.
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan, että tällä hetkellä epidemian leviämisen tilanne on sairaanhoitopiirin alueella rauhallinen. Epidemiaan on Tyksissä valmistauduttu hyvin.
Sairaaloissa on valmius hoitaa kaikkia potilaita, joilla on koronaviruksesta tai muusta akuutista syystä johtuva erikoissairaanhoidon tarve. Päivystys on ollut ruuhkainen, mutta kaikille sairaalahoitoa tarvitseville potilaille on tällä hetkellä tilaa.

Osa henkilökunnasta on osallistunut täydennyskoulutukseen. Lisäkoulutus mahdollistaa työntekijöiden siirtämisen sairaanhoidon yksiköstä toiseen, jos tilanne sitä myöhemmin vaatii. Toimintasuunnitelmaa potilasmäärän lisääntymiseen päivitetään joka päivä.
Tiedotteen mukaan suojavarusteita on käytössä riittävästi ja henkilöstöstä pidetään huolta. Huoltovarmuuskeskuksen varastot on avattu ja suojavarusteita jaetaan koko maahan erityisvastuualueiden kautta. Kun suojavarusteita käytetään annettujen ohjeiden mukaan, ne riittävät myös epidemian edetessä. Henkilökuntaa kehotetaan säästäväisyyteen.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri painottaa, että jokainen ihminen voi hyvin pienillä toimenpiteillä vaikuttaa epidemian leviämiseen. Käsien peseminen ja oman lähiympäristön puhtaudesta huolehtiminen on todella tärkeää niin työpaikalla kuin kotona. Sairaana ei missään tapauksessa saa mennä töihin. Tämä on tärkein ohje kaikille työntekijöille.