22 koronatartuntaa Loimaalla

0

Loimaan seutu

Koronatartuntojen määrän lisääntyminen on Loimaalla hidastunut, mutta ei pysähtynyt: perjantaina aamulla tartuntoja oli 22 ja viikon aikana niitä on tullut lisää vain yksi.

– Jossain vaiheessa tapauksia tulee varmasti lisää, Loimaan terveydenhuollon tartuntatautivastuulääkäri Sari Koistinen sanoo.

Loimaan Lehteenkin on otettu yhteyttä ja lukijat ovat ihmetelleet sitä, miksi Loimaalla on muuta maata enemmän tartuntoja. Loimaa on keikkunut jo muutaman viikon ajan niiden kymmenen kunnan joukossa, jossa on eniten tartuntoja väestömäärään nähden. Nyt Loimaa on sijalla 16.

Tartuntatautivastuulääkäri ei voi kommentoida yksittäisiä tapauksia, mutta sanoo, että Loimaan seudullakin tartuntoja on seurannut käyttäytymisestä, jossa ei ole noudatettu ohjeita. Kaikki täkäläiset tartunnat eivät myöskään ole peräisin alkujaan loimaalaisista ketjuista, joiden Sari Koistinen sanoo olleen tartuntatautivastaavilla kontrollissa.

– Tautia voi tartuttaa myös oireeton tai lieväoireinen kantaja, joten sosiaalisten kontaktien välttäminen on edelleen tarpeen, eli kyläilemään ei lähdetä. Jos on itsellä pienikin epäilys, että voisi olla korona, pitää olla varovainen.

Hän arvioi, että todentamattomia tartuntoja on Loimaan seudullakin paljon – kukaan ei tiedä, kuinka paljon, koska se selviäisi vain vasta-ainetesteillä.

Loimaalaisista koronaan sairastuneista enemmistö on työikäisiä ihmisiä. Esimerkiksi osastohoidossa on vain muutama vanhus, hän sanoo.

– Lapsia ei ole sairastunut yhtään.

Hän sanookin olevansa osin samaa mieltä julkisuudessa esitetyistä väitteistä, joissa suositellaan rajoitusten höllentämistä nuoremmista ikäryhmistä alkaen.

– Näyttäisi siltä, että tämä ei ole lasten tauti eivätkä lapset näyttäisi sitä tartuttavankaan. Ikäihmisiä pitää silti suojella.