Koronatapauksia Varsinais-Suomessa nyt kaikkiaan 86

0

KORONAVIRUS Koronatapausten määrä Varsinais-Suomessa lisääntyy hitaasti. Koko Varsinais-Suomen alueella 86 ihmisellä oli todettu koronatartunta eiliseen mennessä. Uusia tartuntoja todettiin eilen kuusi. Kymmenen potilasta on hoidossa Tyksin sairaaloissa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä tarkennetaan sisäisiä ohjeita muun muassa potilaskuljetusten ja ammattilaisten sijoittelun osalta, jotta henkilökunnan ja sairaaloissa hoidettavien potilaiden turvallisuus voidaan varmistaa epidemian edetessä.

Operatiivinen johtoryhmä valmistaa suunnitelman Tyksin sairaaloissa hoidettavien koronapotilaiden siirtämisestä jatkohoitoon siinä hoidon vaiheessa, kun potilailla ei enää ole Tyksin tarjoaman erikoishoidon tarvetta. Jatkohoitoon Tyksin ulkopuolelle siirretään vain koronapotilaita, jotka eivät enää tartuta sairautta eteenpäin.

Koska sairaaloissa hoidettavien potilaiden määrä on tällä hetkellä Varsinais-Suomessa maltillinen, sairaanhoitopiirin on mahdollista sopia alueen kuntien kanssa koronapotilaiden jatkohoidosta.