Palveluasumisyksikön koronatartunta edelleen mysteeri

0
Vaikka korona-epidemia on "päällä", terveyskeskukseen on turvallista tulla - aikoja on nyt saatavissa. Kuvituskuva.

Loimaa

Kehitysvammaisten palveluasumisyksikössä viime viikolla havaittu koronatartunta jäi yksikön ainoaksi tapaukseksi ja siten myös sen alkuperä on edelleen mysteeri.

Yksikön asukkaat ja henkilökunta sekä sijaiset testattiin ja kenelläkään näyte ei ollut Covid19-positiivinen. Kaikissa yksiköissä on ollut myös vierailukielto.

Loimaan terveydenhuollon tartuntatautivastuulääkäri Sari Koistinen arvioi, että on mahdollista, että joku on yksikössä sairastanut koronan oireettomana ja ei ole enää positiivinen.

Loimaalla on varmennettuja tartuntoja 23.

Terveydenhuollossa tehdään muutakin kuin hoidetaan koronatilannetta, ja vastaanottoaikoja on nyt tarjolla.

– Kannattaa soittaa ja kysyä aikoja, terveyskeskuslääkäri Kirsi Jokinen kannustaa.

Aikaa ei saa välttämättä heti soittaessa, sillä jokaisen asiakkaan tilanne arvioidaan erikseen ja sen jälkeen hänelle soitetaan takaisin.

Tällä hetkellä aikoja annetaan seuraaville kahdelle viikolle, mutta niissäkin ajoissa on toki korona-ehto: koska kukaan ei tiedä, miten epidemia kehittyy, annettujakin aikoja voidaan joutua perumaan.

Ihmiset ovat olleet koronan aikaan tavallista vähemmän yhteydessä terveyskeskukseen.

– Kiitos kaikille, että olette antaneet aikaa meille terveydenhuollossa koronatilanteen hoitamiseen, mutta syksyyn ei tarvitse odottaa omien vaivojen ja huolten kanssa.

Hän korostaa, että terveyskeskukseen on turvallista tulla.

– Ei tarvitse pelätä, infektio-oireisia hoidetaan erillisissä tiloissa.