Suvilehti kasvoi 60-sivuiseksi

0

Loimaan Lehden perinteinen kesälehti on tänä vuonna poikkeuksellisen iso, peräti 60-sivuinen.

Tänä vuonna samana päivänä ei ilmesty lehden normaalia numeroa, joten laatikoista ja lokeroista pompsahtaa 11. kesäkuuta vain iso Suvilehti.

– Aiemminkin Suvilehti on ollut iso, mutta nyt siinä on enemmän sivuja kuin esimerkiksi viime vuonna peruslehden kanssa yhteensä, päätoimittaja Kati Uusitalo sanoo.

Suvilehdessä on tänä vuonna erityisenä teemana luonto ja lähiseudulla viihtyminen, johon tarjotaan apuja niin luontokohteita esittelemällä kuin kesäkeittiössä, mökillä ja uimarannalla fiilistelemällä.

– Anni Hinkkasen kirjoittamassa jutussa esitellään vuosikymmenten pelejä ja leikkejä, joten perheissä ja mummulassa voidaan kokeilla, miten sujuvat jokaisen lapsuuden leikit. Ties vaikka muistuisi lisääkin.

Erkki Kallion luontojutuissa opastetaan tarkkailemaan oman pihan elämää ja kuuntelemaan öisin liikkuvien lajien ääniä.

– Toivomme, että lehdestä löytyisi uusia näkökulmia seutuun niin täällä asuville kuin vierailijoillekin.

Lehti jaetaan Loimaalla, Ypäjällä, Oripäässä, Punkalaitumella, Humppilassa, Koskella, Yläneellä ja Jokioisilla joka talouteen ja lisäksi sitä on jaossa esimerkiksi huoltoasemilla, Sarassa ja Citymarketissa ja Prismassa.

Lehden pääsee lukemaan digitaalisessa muodossa ilmaiseksi tästä.

– Ensi vuoden lehteä muuten tehdään jo ja silloin päästään ainakin saunomaan. Osa jutuista on viime vuosina kuvattu edellisenä kesänä, jotta Suvilehteen saadaan kesäisiä kuvia. Toukokuussa kun saattaa tulla vielä kovinkin paljon räntää.