Vierailijat pääsevät jälleen sairaaloihin mutta rajoitetusti

0

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on viime torstaista alkaen purkanut vierailujen rajoituksia sairaaloissaan. Vierailut ovat mahdollisia sairaaloissa, mutta siten, että vierailijoiden määrä rajoitetaan pääsääntöisesti kahteen vierailijaan potilasta kohden.
Sairaanhoitopiirille palautui mahdollisuus käyttää omaa harkintaansa epidemiatilanteen vaatimiin rajoituksiin, kun valtioneuvosto 17. kesäkuuta ilmoitti poistavansa sairaaloille asettamansa vierailukiellon.
– Koronaepidemia on Varsinais-Suomessa nopeasti heikkenemässä, mutta uusia tautitapauksia havaitaan edelleen. Tämän vuoksi emme katso mahdolliseksi palata välittömästi normaalikäytäntöön. Jos epidemiatilanne kehittyy suotuisasti, harkitsemme jäljelle jäävienkin rajoitusten poistamista, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.
Sairaaloissa jatkuvat edelleen myös osastokohtaiset rajoitukset erityisesti riskiryhmiä hoitavilla osastoilla. Näitä ovat esimerkiksi vanhuspsykiatrian, syöpätautien, tehohoidon sekä päivystyksen osastot. Vierailijoita pyydetään varmistamaan vierailun sopivuus etukäteen kyseiseltä osastolta.