Koronatartuntojen määrä kasvaa yhä Loimaalla

0

LOIMAALLA todettiin sekä keskiviikkona että torstaina yksi uusi koronatartunta.
Kaupungin tartuntatautivastuulääkäri Sari Koistinen kertoo, että tartunnan saaneet ovat osa aiempaa tartuntaketjua, eikä uusia tartuntaketjuja ollut ilmennyt perjantaiaamuun mennessä. Kouluissa aiemmin ilmenneistä tartunnoistakaan ei ole todettu uusia tapauksia.
Karanteenissa olevien henkilöiden määrä on laskussa Loimaalla. Koistinen sanoo, että perjantaipäivän jälkeen karanteenissa on enää 45 henkilöä edellyttäen, ettei päivän aikana ilmennyt uusia tartuntatapauksia. Vielä maanantaiaamusta karanteenissa oli 108 henkilöä (LL 19.10.).
Perjantaiaamuun mennessä Loimaalla oli todettu 41 koronatartuntaa, kun kaikki tapaukset lasketaan mukaan keväältä saakka.

Perjantain tietojen mukaan Loimaan koronatartuntojen ilmaantuvuus on 82,4 viimeiseltä kahdelta viikolta. Ilmaantuvuusluvulla tarkoitetaan koronatapausten määrää 100 000 asukasta kohden.
Viimeiseltä kahdelta viikolta Loimaalla on koronatapauksia asukaslukuun suhteutettuna 13. eniten Suomen kunnista. Esimerkiksi Vaasassa, jossa ilmaantuvuus on suurinta, kyseinen luku oli 496,9. Turussa vastaava luku oli 62,6.
Koistinen toteaa Loimaan ilmaantuvuuden olevan korkea, aivan kuten keväälläkin, mutta mitään selkeä syytä tämän hetkiselle tilanteelle ei ole. Koistisen tietojen mukaan Loimaalla ei ole tällä hetkellä ketään sairaalahoidossa koronatartunnan takia.