THL: Neljä uutta tartuntaa Loimaalla

0
Koronavirus jyllää nyt laajasti ja pitää Loimaan terveydenhuollon henkilöstön kiireisenä. Me muut voimme yrittää olla pahentamatta tilannetta noudattamalla kaikille tuttuja koronaan liittyviä ohjeita ja määräyksiä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Loimaalla on nyt 31 covid19-tartuntaa.

Vielä perjantaina niitä oli 27.

Viimeisen viikon aikana tartuntojen määrä on lisääntynyt seitsemällä, mikä on suurin määrä sitten epidemian alun maalis-huhtikuun vaihteessa.

THL:n, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja Loimaan terveydenhuollon luvuissa on ollut eroja useampaan kertaan epidemian aikana. Ne ovat johtuneet tilastoinnin eroista ja esimerkiksi siitä, että valtakunnallisiin tilastoihin on ehditty merkitä sellaisiakin tapauksia, jotka ovat ensin näyttäneet positiivisilta, mutta ovatkin osoittautuneet negatiivisiksi.

Muun muassa viime viikonloppuna uutisoitiin kahdesta loimaalaistartunnasta, mutta niitä oli lopulta vain yksi (LL 5.10.).

Koronavirusnäytteistä eristetään ensin perimäainesta, joka sitten monistetaan kuvan punaisessa laitteessa. Lopulta monistetun perimän avulla selviää, onko näyte positiivinen vai ei. Kuvassa Tyksin laite.