Alueen pandemiaryhmä kehottaa viettämään pikkujoulut virtuaalisesti

0

VARSINAIS-SUOMI Koronaviruksen tapausmäärät ovat Varsinais-Suomessa tasaantuneet.

Lähipiiristä saatujen tartuntojen määrä on kuitenkin kasvanut. Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmä korostaa voimassa olevaa suositusta siitä, että yli 20 henkilön tapaamisia ei tule järjestää.

Talven juhlakauden lähestyessä on pandemiaryhmän mukaan tärkeää muistaa, että tällaisena aikana ei pidä järjestää pikkujouluja tai muita tapaamisia sisätiloissa. Tämä koskee myös sisätiloissa järjestettäviä sukujuhlia ja muita tilaisuuksia, joihin kokoontuu eri sukupolvia. Tämä johtuu siitä, että lähipiiristä saatujen tartuntojen määrä on kasvanut.

– Emme halua estää ainutkertaisten juhlien järjestämistä, mutta pyrimme kaikin tavoin estämään sen, että tilanne lähtisi taas pahenemaan, koronapandemiaryhmän puheenjohtaja Mikko Pietilä sanoo.

VIIME VIIKOLLA Varsinais-Suomessa todettiin yhteensä 141 uutta koronavirustartuntaa, joista 46 viikonlopun aikana. Näistä runsas puolet (56 prosenttia) liittyi perheen ja lähipiirin tartuntoihin.

– Perheitä on nyt testattu paljon, ja perheensisäiset tartunnat on saatu hyvin kiinni, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Esa Rintala kertoo.

Epidemian hallinnassa ovat auttaneet altistuneiden karanteenit.

– Joka neljäs viime viikolla sairastuneista on ollut karanteenissa. Karanteenitoimet ovat olleet oikea-aikaisia, Rintala arvioi.

Koronapandemiaryhmä muistuttaa, että pienistäkin oireista tulisi edelleen ehdottomasti jäädä kotiin ja tarvittaessa hakeutua koronatestiin.

KORONAVIRUSTAUDIN ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on hieman laskenut. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ilmoittama ilmaantuvuusluku 100000 asukasta kohden on 51,9 kahden viikon ajalta (2.–15.11.), kun se viikko sitten oli 62,9, (jaksolta 26.10.–8.11.).

Matka ulkomailta oli tartuntalähteenä seitsemässä tapauksessa viime viikolla. Myös ravintoloihin liittyvien tartuntojen määrät ovat pysyneet nyt matalampina kuin alkusyksyllä.

Yli 70 prosenttia Varsinais-Suomen tartunnoista pystytään edelleen jäljittämään.

Tyksin osastoilla oli tiistaina hoidossa kymmenen koronaviruspotilasta.