Kaunismäenkadun varteen aseteltu liha huolestuttaa koiranomistajia

0
Iivo on kolmevuotias pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira, joka asuu Loimaan Kaunismäessä. Iivo on ilahtunut löytäessään liikennetolpan juuresta jauhelihaa. Sen emäntä Anni Koivu sen sijaan ei ola asiasta yhtään innoissaan.

LOIMAA Kaivon kannelle pilkottua makkaraa, liikennetolpan juureen paloiteltu jauhelihaköntti, braatvurstia siisteinä siivuina. Kaunismäenkadun varteen on tänä vuonna aseteltu lihaa ainakin kolme kertaa, kahdesti lyhyen ajan sisään nyt syksyllä.

Mäyräkoiransa Iivon kanssa alueella lenkkeilevä Anni Koivu myöntää olevansa huolissaan asiasta.

– Eivät liharuuat katujen ja jalkakäytävien varsiin kuulu. Heräähän tässä väkisinkin sellainen epäilys, että joku ei tykkää koirista, ja sillä jollakulla on pahat mielessä.

Koivu ja hänen koiranomistajaveljensä ovat poistaneet kadunvarsista löytyneet lihat ja makkarat tähän saakka vähin äänin. Ennen hävittämistä löydökset on tutkittu silmämääräisesti.

– En ole löytänyt ruuanpaloista esimerkiksi teräviä neuloja, mutta ei niitä myöskään sen kummemmin tutkitettu ole. Eihän siitä mitään hyötyä olisi. Tärkeämpää on, että kuka ikinä jauhelihaa ja makkaroita tänne ulos asettelee, lopettaa sellaisen toiminnan heti.

Koivu arvioi, että Kaunismäenkadun vartta pitkin kulkee päivittäin paljon ulkoilijoita ja heidän nelijalkaisia ystäviään.

– Jos koirat jotakuta häiritsevät, asiasta kannattaa tulla juttelemaan. Haluaisin ainakin kertoa, miten tärkeä Iivo minulle on.

MONET ALUEEN koiranomistajat ovat jo tietoisia Kaunismäessä tehdyistä lihalöydöistä. Asiasta on keskusteltu, ja koiranomistajat tietävät olla valppaina. Se ei kuitenkaan välttämättä riitä, sillä iso koira hotkaisee makkaranpalan helposti ennen kuin koiranomistaja ehtii kissaa sanoa.

– Itse on uskalla enää päästää Iivoa vapaasti edes omalle takapihalle. Yhden tämän alueen talon pihassa kasvavan tuijan latvasta nimittäin löytyi jauhelihaa sen jälkeen, kun sitä oli ollut liikennetolpan juurella. Ehkä asialla olivat olleet linnut, Anni Koivu pohdiskelee.

– Oli miten oli, esimerkiksi mausteinen braatvursti ei sovi koiranruuaksi missään tapauksessa.