Novidan ammattiopistossa teoriaopetus siirtyy paikoin etäopetukseen

0

LOIMAA Novidan ammattiopiston toimipaikoissa teoriaopetus tai niin sanottu luokkaopetus siirretään etäopetukseen ensi maanantaista alkaen kahden viikon ajaksi siinä laajuudessa kuin se on mahdollista.
Lähiopetusta voidaan jatkaa muun muassa niissä tilanteissa, joissa opetetaan kädentaitoja työsali- tai laboratoriotiloissa.
Poikkeustapauksissa myös teoriaopetusta voidaan antaa, jos etäopetus ei ole mahdollista eikä opetusta ole tarkoituksenmukaista siirtää. Esimerkiksi näytöt, kielikokeet tai tasokokeet voidaan järjestää huomioimalla turvavälit erityisjärjestelyin. Saman päivän aikana ei voi olla sekä etäopetusta että lähiopetusta.
Erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden pienryhmäopetusta voidaan jatkaa edelleen, kuten myös tukiopetusta ja tehtäväpajoja.
Työpaikoilla toteutettavat koulutus- ja oppisopimukset hoidetaan suunnitelmien mukaan.
Ruokalat ovat avoinna 9.–20. marraskuuta välisen ajan.

VARSINAIS-SUOMEN koronapandemiaryhmä suositti aiemmin tällä viikolla, että toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa siirrytään etäopetukseen kahdeksi viikoksi mahdollisimman pian, viimeistään maanantaista 9.11. alkaen. Päätökset oppilaitosten käytännöistä tehdään paikallisesti epidemiologisen tilanteen mukaan. Tässä vaiheessa suositus etäopetuksesta ei koske lukioita.

KORONAPANDEMIA on kiihtynyt Varsinais-Suomessa nopeasti, ja koronavirustaudin ilmaantuvuudessa on tapahtunut selvä nousu sairaanhoitopiirin alueella. Maakunnan koronavirustapaukset keskittyvät erityisesti Turkuun, Saloon ja Raisioon. Maakunnassa toisen asteen oppilaitoksiin on kahden viikon (19.10.–1.11.) ajalta liitetty ainakin 13 koronatartuntaa.