Väinämöisenkatu avataan lähipäivinä

0
Väinämöisenkatua asfaltoitiin Käsityöläiskadun ja Kalevalankadun välisellä osuudella ensimmäisen kerran lokakuun lopussa.

LOIMAA Peruskorjauksessa ollut Väinämöisenkatu avataan yleiselle liikenteelle tänä viikonloppuna tai viimeistään ensi maanantaina. Katu otetaan käyttöön kerralla, koko työmaan osuudelta.
Pääurakoitsija, Maanrakennusliike Isomäen toimitusjohtaja Jyrki Isomäki kertoo, että sitä ennen tehtävänä on muun muassa asfaltointien viimeistely ja liikennemerkkien asentaminen. Hän arvelee, että työmaan viimeistely, kuten ajoratamaalaukset, saattaa jäädä tehtäväksi ensi vuodelle, mutta se ei estä kadun käyttöönottoa.
Väinämöisenkatu otetaan käyttöön noin kuukauden myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. Urakkasopimuksen mukaan työmaan piti olla valmis lokakuun lopussa (LL 3.11.).
Isomäki kertoo, ettei Väinämöisenkatua lähdetty ottamaan keskeneräisenä käyttöön jo aiemmin marraskuussa Kalevalankadun ja Kauppalankadun välisellä osuudella, koska työmaan ei katsottu haittaavan liiaksi yleistä liikennettä. Hän huomauttaa, että Kauppalankadun risteyksestä on voinut kulkea jo lokakuusta saakka.