LOIMAALLA on todettu yksi uusi koronatartunta tiistaina. Tartunta juontaa Turun seudulle, ja tartunnan saaneen lähipiiriä on asetettu karanteeniin.
Lisäksi Loimaalla on ilmennyt toinen uusi tartuntaketju, josta ei ollut kuitenkaan vielä keskiviikkoaamusta yhtään todettua tartuntatapausta Loimaalla. Kaupungin tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoo, että ulkopaikkakuntalainen henkilö oli viikonloppuna altistanut seitsemän loimaalaista, jotka on asetettu karanteeniin. Hän kertoo tartunnan juontavan pääkaupunkiseudulle.
Koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 71 koronatartuntaa.

Kaupungin terveydenhuollon koronarokotukset ovat jatkuneet tällä viikolla kaupungin ja yksityisissä hoivakodeissa. Heikkinen sanoo, että tiistaina rokotuksia järjestettiin Attendon Mariian Kartanossa ja keskiviikkona Ilolakodeissa. Perjantaina on tarkoitus aloittaa kotihoidon henkilökunnan rokotukset.
Tällä viikolla kaupungilla on käytettävissään 144 rokoteannosta, mutta ensi viikon rokotemääristä kaupungilla ei ollut tietoa vielä keskiviikkona aamupäivästä.
Pfizerin ja Biontechin koronarokotteen toimitusvaikeuksien arvioidaan vaikuttavan myös Loimaan kaupungin terveydenhuollon koronarokotuksiin ensi viikolla (LL 18.1.). Toimitusvaikeudet voivat hidastaa rokotusten suunniteltua etenemistä ja hoivakotien rokotukset hetkellisesti keskeytyä, koska ensi viikon rokotteita on varattava niille, jotka rokotetaan toista kertaa.
Loimaan kaupunki saa koronarokotteita Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin lääkekeskukselta asukasluvun mukaisessa suhteessa, ja Heikkinen muistuttaa, etteivät rokotemäärät ja rokotusten eteneminen ole Loimaan kaupungista kiinni.
– Suomeen tulee vain määrätty määrä rokotteita.