Koronarokotukset hidastuvat hetkellisesti myös Loimaalla

0

LOIMAA Pfizerin ja Biontechin koronarokotteen toimitusvaikeudet vaikuttavat myös Loimaan kaupungin terveydenhuollon koronarokotuksiin.
Tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen arvioi, että Loimaalla ei päästä ensi viikolla aloittamaan uusia koronarokotettavien ryhmiä, koska rokotteita pitää varata myös niille, jotka rokotetaan toista kertaa.
Viime viikolla kaupungin terveydenhuolto alkoi rokottamaan hoivakotien asukkaita ja tällä viikolla rokotukset jatkuvat myös yksityisissä hoivakodeissa. Heikkinen kertoo, että näillä näkymin ensi viikolla hoivakotien rokotuksia ei päästä laajentamaan.
Tällä hetkellä Loimaalla on käytössä Pfizer-Biontechin koronarokote, ja kaupunki saa rokotteita Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin lääkekeskukselta asukasluvun mukaisessa suhteessa (LL 16.1.).
Heikkisen tämän hetkinen tieto on, että viivästykset Pfizerin Euroopan rokotetoimituksissa vaikuttaisivat ainoastaan noin viikon verran.

Loimaalla ei todettu uusia koronatartuntoja viikonloppuna, ainoastaan yks uusi altistus. Tällä hetkellä Loimaalla on yksi henkilö karanteenissa.
Koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 70 ja Oripäässä kaksi koronatartuntaa.