Aluehallintovirasto harkitsee koronarajoitusten jatkamista vuodenvaihteen yli. Kuva: Riitta Salmi.

ORIPÄÄ, LOIMAA Oripäässä on todettu yksi uusi koronatartunta keskiviikkona.
Oripään sosiaalijohtaja Heli Kaskiluoto kertoo, että keskiviikkona todettu tartunta liittyy mahdollisesti aiemmin Loimaalla todettuun tartuntatapaukseen.
– Tästä ketjusta tuli Oripäähän altistuneita 14, hän sanoo ja huomauttaa, että kyse on isosta ketjusta, josta tuli altistuneita myös muihin kuntiin.
Oripäässä todettiin aiemmin tiistaina kolme koronatartuntaa (LL 24.2.).
Loimaalla ei ole todettu uusia koronatartuntoja keskiviikkona eikä torstaina.
Perjantaiaamusta Oripäässä oli karanteenissa yhteensä 25 ja eristyksessä neljä henkilöä. Loimaalla karanteenissa oli 30 ja eristyksessä kaksi henkilöä.
Koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 98 ja Oripäässä kuusi koronatartuntaa.

YLEISÖROKOTUKSET, jotka koskevat 85-vuotiaita ja sitä vanhempia loimaalaisia ja oripääläisiä asukkaita, alkoivat perjantaina Tyksin Loimaan sairaalassa. Loimaan kaupungin terveydenhuollon henkilökunta kutsuu rokotettavat paikan päälle puhelimitse aakkosjärjestyksessä.
Torstaina alkoivat 60–69-vuotiaiden lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien rokotukset.

ENSI VIIKOLLA Loimaan kaupungin ja Oripään kunnan kotisairaanhoidon henkilökunnat alkavat rokottaa niitä 85-vuotiaita ja sitä vanhempia asiakkaita, joiden on hankala saapua yleisörokotuksiin Tyksin Loimaan sairaalaan.
Kotisairaanhoidon henkilöstön suorittamat rokotukset koskevat ainoastaan kotihoidon piirissä jo valmiiksi olevia asiakkaita. Kotihoidon suorittamiin rokotuksiin ei ole käytössä ajanvarausta, vaan kyseiset kotihoidon asiakkaat kontaktoidaan ja heidän tilannettaan tiedustellaan kotisairaanhoidon henkilökunnan säännöllisten kotihoitokäyntien yhteydessä tai soittamalla.
Oripään sosiaalijohtaja Heli Kaskiluoto pitää kotisairaanhoidon henkilökunnan suorittamia rokotuksia perusteltuna, koska kaikki kyseiseen ikäryhmään kuuluvat eivät välttämättä pääse saapumaan yleisörokotukseen Tyksin Loimaan sairaalaan.
Kaskiluodon mukaan terveydenhuollossa on huoli siitä, saadaanko kyseiseen ikäryhmään lukeutuvia ja rokotuksen haluavia ihmisiä kontaktoitua yleisörokotuksiin pelkästään puhelimitse kutsukäytännöllä ja toteutuuko annettu rokotusaika. Hän huomauttaa, ettei kaikilla ole välttämättä omaisia ja läheisiä huolehtimassa kyydin järjestämisestä.
– Taksin saatavuudessakin voi olla hankaluuksia, kun rokotukset järjestetään yhtenä päivänä.