LL Arkisto

LOIMAAN SEUTU Loimaalla on todettu yksi uusi koronatartunta tiistaina.
Kyse on uudesta tartuntaketjusta, eikä tartunnan alkuperästä ole tietoa. Tartunnan saaneen lähipiiriä asetettiin karanteeniin.
Keskiviikkona aamusta Loimaalla oli yhteensä 26 henkilöä karanteenissa ja kolme eristyksessä.
Koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 96 ja Oripäässä kaksi koronatartuntaa.
THL:n tilastojen mukaan Ypäjällä on todettu kuusi tartuntaa viimeisen vuoden aikana.

Keskiviikkona Loimaan kaupungin terveydenhuollon henkilökunta rokottaa Hirvikoskella Attendon Mariianpuiston asukkaita ja henkilökuntaa tehosteannoksilla. Samana päivänä annettaan ensimmäisiä rokoteannoksia Oripään palvelutalon asukkaille, henkilökunnalle ja Oripään kotihoidon henkilökunnalle.
Loppuviikolla rokotetaan Loimaan kaupungin kotihoidon henkilökuntaa ensimmäisillä annoksilla.
Ensi viikolla on tavoitteena päästä aloittamaan 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien kotona asuvien ikäihmisten rokotuksia Loimaalla ja Oripäässä.

THL:n tilastojen mukaan Loimaalla oli keskiviikkoon mennessä saanut koronarokotuksen ensimmäisen annoksen 442 ja toisen annoksen 322 henkilöä. Oripäässä ensimmäisen annoksen oli saanut ennen keskiviikkoa 21 ja toisen annoksen 12 henkilöä.
Kanta-Hämeen puolella Ypäjällä ensimmäisen annoksen on saanut 78 ja toisen annoksen kymmenen henkilöä. Forssassa vastaavat luvut olivat 564 ja 113.
Ennen yleisörokotusten aloittamista Loimaalla on keskitytty hoivakotien asukkaiden ja henkilökunnan rokotuksiin sekä heidän rokottamiseen tehosteannoksilla, jotta hoivakotien rokotukset saadaan valmiiksi (LL 8.2.).