ORIPÄÄN kunnan koronatyöryhmä päätti maanantaina rajoituksista, jotka liittyvät kunnan nopeasti kasvaneisiin koronatartuntoihin. Oripäässä todettiin 17 koronatartuntaa viime viikolla (LL 1.3.).
Oripään alakoulun 4–6 luokat siirtyvät etäopetukseen tämän viikon keskiviikosta alkaen ja ovat etäopetuksessa aina 28. maaliskuuta asti. Kunnalla on valmiudet siirtyä tarvittaessa nopeasti kokonaan etäopetukseen.
Välittömästi maanantaista alkaen kunnassa kirjaston toiminta muuttui niin, että kahden viikon aikana kirjastossa voi asioida vain noutaakseen ja palauttaakseen kirjat. Kirjapaketit suositellaan varaamaan etukäteen.
Nuorisotila Nose sekä liikuntapalveluista kuntosali ja liikunta-halli ovat suljettuina kahden viikon ajan kaikelta toiminnalta. Oripään kunnanvirasto suljetaan ulkopuolisilta kahden viikon ajaksi, pois lukien sosiaalitoimen tarvittavat käynnit.
Varhaiskasvatus- ja esiopetus on keskitetty toistaiseksi Nallenkoloon.
Kunnan vuokrarivitalojen yhteissaunat suljetaan ja vapaa-aikakeskuksen Kangastupa on kiinni 1.3.–28.3.
Kunta kehottaa yrityksiä ja yhteisöjä huolehtimaan aluehallintoviraston antamasta määräyksestä, joka on voimassa 27.2.–26.3. Viime lauantaista alkaen on ollut kiellettyä järjestää yli kuuden hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.
Oripään Palvelutalon osalta jatketaan ja noudatetaan jo annettuja ohjeistuksia. Kotihoito jatkaa normaalisti.
Oripään kunnan sosiaalijohtaja neuvotteli maanantaina Loimaan kaupungin koronatyöryhmän kanssa uusien rajoitusten käyttöönotosta koronavirustartuntojen torjunnassa.
– Rajoitukset pitää tehdä nyt, kun tilanne on tämä, toteavat Oripään kunnanjohtaja Timo Tolppanen ja sosiaalijohtaja Heli Kaskiluoto.