Kahdeksan uutta koronatartuntaa Oripäässä

0

ORIPÄÄSSÄ todettiin kahdeksan uutta koronatartuntaa tiistaina. Tartuntojen johdosta altistui kuusi henkilöä. Tartunnan saaneet olivat olleet jo valmiiksi karanteenissa.
Tiistaina todetuissa tartunnoissa on kyse vanhasta tartuntaketjusta, joka on jyllännyt Oripäässä viime viikosta alkaen.
Oripäässä todettiin viime viikolla yhteensä 17 koronatartuntaa, ja mahdollisesti tartunnat ovat peräisin samasta tartuntaketjusta. Viime päivinä Oripäässä on todettu tartuntoja muutamalla maatilalla ja yksi tartunta Kultasiiven päiväkodissa, joka on toistaiseksi suljettu.
Oripään koronaryhmä tiukensi rajoituksia maanantaina koronatartuntojen voimakkaan kasvun takia (LL 1.3.). Esimerkiksi 4–6-luokkalaiset ovat siirtyneet tänään keskiviikkona etäopetukseen. Lisäksi muun muassa kuntosali ja liikuntahalli ovat toistaiseksi suljettu.
Oripään sosiaalijohtaja Heli Kaskiluoto kertoo, että tiistain uudet tartunnat eivät aiheuta tässä vaiheessa lisärajoitustoimenpiteitä. Hän perustelee, että tartuntaketjut on onnistuttu jäljittämään ja odotettavissa oli, että altistuneiden joukosta todetaan uusia tartuntoja.

Tiistaina Loimaalla ei todettu uusia tartuntoja. Sen sijaan 20 henkilöä altistui Loimaalla toimivassa harrastusryhmässä toisella paikkakunnalla asuvan henkilön koronatartunnan johdosta. Loimaan kaupungin terveydenhuollosta kerrottiin keskiviikkoaamusta, että koko harrastusryhmä asetetaan karanteeniin. Henkilöt olivat jo valmiiksi omaehtoisessa karanteenissa.
Keskiviikkoaamusta Loimaalla oli eristyksessä kahdeksan ja karanteenissa 31 henkilöä, joskin jäljitys oli yhä aamusta kesken harrastusryhmän osalta. Oripäässä eristyksessä oli 23 ja karanteenissa 53 henkilöä.
Koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 102 ja Oripäässä 26 koronatartuntaa.

 

Uutista on päivitetty klo 8.54 muun muassa Oripään altistuneiden määrän ja sosiaalijohtajan kommentin osalta. Lisäksi Oripään tiistain tartuntamääräksi on tarkentunut kahdeksan, eikä seitsemän.

Uutista on päivitetty klo 10.09 Loimaan tautitilanteella sekä Loimaan ja Oripään karanteeni-, eristys- ja tartuntamäärätiedoilla.