Yksi uusi koronatartunta Loimaalla

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla on todettu yksi uusi koronatartunta maanantaina. Oripäässä ei todettu uusia koronatartuntoja maanantaina.
Loimaan ja Oripään viime päivien tartuntatapaukset ovat monin paikoin sidoksissa toisiinsa. Maanantaina Loimaalla todettu tartuntatapaus liittyy tartuntaketjuun, joka on jyllännyt Oripäässä maatalouden työpaikoilla. Maanantaina todetusta Loimaan tartunnasta puolestaan altistui neljä oripääläistä.
Niin ikään Loimaalla viime perjantaina todetuista kolmesta tartunnasta kaikki kytkeytyvät Oripään maatalousketjuun. Sen sijaan Loimaalla lauantaina todettu yksi tartunta on erillistä ketjua, jonka alkuperästä ei ole tietoa.
Loimaan kaupungin terveydenhuollosta kerrotaan, että Oripään maataloutta koskeva tartuntaketju ei koske vain yhtä maatilaa, vaan useampaa.
Terveydenhuollosta kerrotaan edelleen, että Oripäässä viime viikolla todetut tartunnat ovat mahdollisesti samaa tartuntaketjua, joka on peräisin maatalouden työpaikoilta. Oripäässä maatilojen ohella tartunta on todettu Kultasiiven päiväkodissa, joka on toistaiseksi suljettu (LL 1.3.).
Tiistaiaamusta Loimaalla oli eristyksessä kuusi ja karanteenissa 31 henkilöä. Oripäässä eristyksessä oli 15 ja karanteenissa 53.
Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen perusteella Loimaalla on todettu 102 ja Oripäässä 18 tartuntaa koko pandemian aikana.