Bisonsin joukkueenjohtaja: liigapaikan vastaanotto taloudellisesti mahdollista

0
Tunnelmat? Kuva kertoo, miltä tuntuu kun kausi on ohi, mestaruus hanskassa ja sarjanousu varmistettu.

KORIPALLO LoKoKo Bisonsin joukkueenjohtaja Heikki Perho arvelee, että joukkueella on taloudellisesti suhteellisen hyvät mahdollisuudet ottaa liigapaikka vastaan.

– Tämän kauden budjetti pitää vähintään tuplata, että saamme koottua liigaan kilpailukykyisen joukkueen. Minimibudjetti liigassa pelaamiseen on 300 000–350 000 euroa. Se on hyvin maltillinen verrattuna kärkipään joukkueisiin. Esimerkiksi Seagullsin budjetti liikkuu 800 000 euron paikkeilla, Perho sanoo.

Liigapaikan vastaanottamisesta pitää tehdä päätös toukokuun 31. päivään mennessä. Käytännössä Bisonsin aikarajana on kuitenkin toukokuun 15. päivä, jolloin joukkueen pitää ilmoittaa, aikooko se jatkaa divarissa.

– Kyllähän tässä aikamoinen kiire tulee sekä sponsorineuvotteluissa että joukkueen kokoamisessa. Osa pelaajista jatkaa, mutta uusiakin tietysti tarvitaan.

Perho sanoo, että peli- ja harjoitteluajoista saattaa tulla euroja isompi ongelma Bisonsille. Sen kotiareenan eli Loimaan liikuntahallin tiloja kun käyttävät myös lentopallon Mestaruusliigassa pelaava Hurrikaani sekä niin ikään liigatasolle nouseva Alastaron Urheilijoiden futsal-joukkue.

Bisonsilla on Perhon mukaan ollut joukkueen rakentamisessa verkot vesillä jo pitkään.

– Suomalaispelaajien kärki on kapea, ja heistä on kovaa kilpailua. Pitää siirtää katsetta myös divarin puolelle.

Päävalmentaja Darko Mihajlovic jatkaa Bisonsissa ensi kaudella.

– Darkon maine kyllä auttaa meitä joukkueen muodostamisessa. Moni pitää hänen valmennustyylistään ja siitä tuesta, jota hän antaa kehittyville pelaajille.

Perho välittää kiitokset yhteistyökumppaneilla, faneille ja talkooporukoille, jotka kaikki ovat mahdollistaneet Bisonsin menestyksen tämän kauden divaripeleissä.