Tahko Palloilijoita vahvempi

0
Lyöjäjokeri Tommi Malinen teki paluunsa Palloilijoiden paitaan Superpesiksessä vietetyn välivuoden jälkeen.

Pesäpallo
Jesse Jokinen
LP – Hyvinkään Tahko 0–2 (1–3, 0–5)

Loimaan Palloilijat jatkoi keskiviikkona harjoitusotteluita, kun vieraaksi Loimaalle saapui yhteistyöseura Hyvinkään Tahko. Perinteikäs Tahko marssitti kentälle nimekkään miehistön Superpesiksen huipulta.

Joukkueesta Juha Korhonen, Patrik Vartama, Teemu Nurmio, Jere Vikström sekä Teemu Nikkanen on nähty vuosien varrella Itä-Länsi -otteluissa. Palloilijoiden kokoonpanossa isoin muutos nähtiin ruutupaidassa, kun viikonloppuna pelannut Tommi Angervisto oli poissa, ja paluunsa pelaavaan miehistöön teki paluumuuttaja Tommi Malinen.

Ottelun ensimmäisessä sisävuorossa LP siirtyi johtoon, kun Heikki Rasilainen iski pallon väliin. Johtoasema ei kauan kestänyt, kun tasoittavalla vuorolla Juha Korhosen sivallus painui Palloilijoiden 2-puolelta kohti tenniskenttää. Palloilijoiden ulkopeli kesti hyvin läpi jakson, mutta sisäpeli ei tuottanut toivottua tulosta. Jakso päätettiin Tahkon voittoon 1–3.

Toisella jaksolla sama trendi jatkui. Tahko pääsi 0–1 johtoasemaan avausvuorossa, mutta LP pelasi lukkari Joona Iivosen johdolla mallikasta ulkopeliä aina viimeiseen vuoroon asti.

Sisäpelissä nihkeys jatkui eikä juoksuun johtaneita onnistumisia nähty. Viimeinen vuoropari käynnistyi yhä vierasjohdossa 0–1. LP onnistui tekemään taululle jo kaksi paloa, kunnes Tahko löysi uuden vaihteen sisäpeliinsä.

Tahkon vaihde tuotti yhteensä neljä juoksua sekä 0–5 johtolukemat. Viimeisellä sisävuorollaan Palloilijat onnistui rakentamaan 3-tilanteen, mutta jakson osalta juoksutiliä ei saatu auki. Toinen jakso päätettiin lukemin 0–5.

Tappiosta huolimatta Palloilijat nosti – etenkin ulkopelissä – paljon tasoaan viikonlopun harjoituspeleistä. Sisäpeli oli vaikeaa, mutta vastassa oli myös Superpesiksen tasolla laadukas ulkokenttä.

Loimaan Palloilijoilla on viisi viikkoa aikaa valmistautua sarjakauteen. Pesäpalloliitto tiedotti, että Ykköspesiksen kauden alkua siirretään parilla viikolla kesäkuun alkuun.

Loimaan Lehti näytti harjoitusottelun suorana lähetyksenä. Katso LP–Hyvinkään Tahko-ottelu videotallenteena.