Harrastusten koronarajoituksiin lievennyksiä

0
Aluehallintovirasto harkitsee koronarajoitusten jatkamista vuodenvaihteen yli. Kuva: Riitta Salmi.

LOIMAAN kaupunki on päivittänyt harrastustoimintaa ja liikuntapalveluita koskevia suosituksia.
Muutoksena aiempaan vuonna 2001 tai myöhemmin syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua oman ryhmän kesken lähikontakteilla. Lisäksi lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutoiminta voidaan aloittaa.
Harrastustoiminnassa aikuisten eli vuonna 2000 syntyneiden ja sitä vanhempien sisätiloissa tapahtuva ja kontakteja sisältävä ryhmäharrastustoiminta on edelleen keskeytetty. Ilman kontakteja tapahtuva toiminta voidaan kuitenkin aloittaa, mutta ryhmäkoko saa olla enintään kymmenen.
Aikuisten ryhmäliikunnassa ulkotiloissa sallitaan myös lähikontaktit.
Liikuntapalveluissa aikuisten sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta, jossa on kontakteja, on edelleen keskeytetty. Sen sijaan ilman kontakteja tapahtuva toiminta voidaan aloittaa siten, että ryhmäkoko saa olla enintään kymmenen henkeä.
Muutokset ovat tulleet voimaan tiistaina, ja ne perustuvat Varsinais-Suomen koronapandemian koordinaatioryhmän linjauksiin (LL 25.5.).