Lasten ja nuorten sisäliikunnassa ei tarvitse enää välttää lähikontakteja.

KORONA Lapset ja nuoret saavat harrastaa sisätiloissa aiempaa vapaammin. Vuonna 2001 tai myöhemmin syntyneet lapset ja nuoret voivat harrastaa sisäliikuntaa lähikontaktilla ilman rajoituksia 18.5. lähtien.

Tavoite on, että myös lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutoiminta päästään aloittamaan ensi viikolla, jos epidemiatilanne pysyy rauhallisena.

Yleisötilaisuuksien maksimiraja nousi viime viikolla kymmeneen henkilöön. Tämä aluehallintoviraston päätös on voimassa 31.5. saakka.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä päätti jo viime viikolla suositella porrastettua juhlakäytäntöä ylioppilasjuhliin ja muihin valmistujaisjuhliin niin, että vain osa vieraista on paikalla samaan aikaan.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala saa paljon kysymyksiä siitä, miksi edelleen pysytään niin tiukasti kiinni rajoituksissa eikä esimerkiksi kesätapahtumia voida järjestää.

– Täytyy muistaa, että rokotuskattavuus on käytännössä nolla niissä ikäryhmissä, jotka liikkuvat eniten kaupungissa ja katukuvissa. Meillä on siis hyvin epävarma tilanne käsissämme. Vasta sitten, kun saavutetaan hyvä rokotuskattavuus molempien annosten kohdalla nuoremmissa ikäryhmissä, voidaan keventää rajoituksia lähelle normaalia elämää, Rintala sanoo.

Suotuisan kehityksen jatkuessa rajoituksia voidaan kuitenkin purkaa nopeamminkin eli tilanteen seuranta jatkuu.