LOIMAA, PAIMIO Loimaan Osuuspankki ja Paimiossa sijaitseva Lounais-Suomen Osuuspankki yhdistyvät. Asiasta päätettiin molempien pankkien edustajistojen kokouksissa keskiviikkona.
Loimaan Osuuspankin toimitusjohtaja Juha Pullinen kertoo, että edustajistojen päätökset olivat yksimielisiä niin Loimaalla kuin Paimiossa.
Käytännössä Loimaan Osuuspankki sulautuu Lounais-Suomen Osuuspankkiin (LL 4.3.), ja uusi Lounais-Suomen Osuuspankin nimeä kantava pankki aloittaa toimintansa ensi vuoden alusta. Loimaalla käytetään jatkossakin markkinointinimenä OP Loimaata.
– Nykyinen henkilöstö jatkaa uuden pankin palveluksessa, eli tutut pankkilaiset palvelevat asiakkaitamme jatkossakin, Lounais-Suomen Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Juhani Alastalo kertoo.
– Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, sillä esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina. OP Loimaan omistaja-asiakkaat siirtyvät OP Lounais-Suomen omistaja-asiakkaiksi ja säilyttävät heille kuuluvat oikeudet, Loimaan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Tuomas Heikkilä sanoo.
Pankit perustelevat tiedotteessaan yhdistymistä muun muassa sillä, että yhdistymisellä vahvistetaan pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.
Pankin toimitusjohtajana jatkaa Lounais-Suomen Osuuspankin nykyinen toimitusjohtaja Leena Nikula, ja varatoimitusjohtajaksi nimitetään Juha Pullinen.
Uuden pankin edustajisto valitaan vaaleilla marraskuussa siten, että kummastakin pankista valitaan 20 edustajaa.

1 KOMMENTTI

  1. Kanta-Loimaalla eli Hirvikoskella oli Loimaan Osuuspankki, jonka nimen kaupungin Loimaan seudun osuuspankki myöhemmin omi. Nähtävästi kohta vapautuu liiketilaa myös Väinämöisenkatu 6:ta.

Kommenttien lisääminen on estetty.