Nallenkolon päiväkodissa on päiväkotilasten lisäksi esikoululaisia. Kuva: LL arkisto / Leila Hätönen.

ORIPÄÄ, LOIMAA Oripäässä Nallenkolon päiväkoti on toistaiseksi suljettu koronatartunnan ja altistusten takia.
Tapaus juontaa Oripäässä perjantaina todettuun yhteen uuteen koronatartuntaan, joka koskee Nallenkolon päiväkotia. Tartunnan lähde ei ole tiedossa. Tartunnan johdosta altistui yhteensä 31 henkilöä, joista 26 on oripääläisiä. Yksi altistuminen kirjattiin Loimaalle.
Oripään sosiaalijohtaja Heli Kaskiluoto kertoo kunnan päättäneen sulkea päiväkodin toistaiseksi, koska käytännössä lähes kaikki lapset ovat karanteenissa. Nallenkolon päiväkodissa on päiväkotilasten lisäksi esikoululaisia.
Altistuneet tavoitettiin viikonlopun aikana, ja heidän karanteeninsa kestää kesäkuun alkuun. Loimaan kaupungin terveydenhuollosta kerrotaan, että osa altistuneista on alkanut oireilla ja heidät koronatestataan maanantaina.
Aiemmin talvella Oripäässä suljettiin Kultasiiven päiväkoti. Tuolloin päiväkodissa todettiin koronatartunta, joka aiheutti lukuisia altistumisia (LL 1.3.).

Loimaalla todettiin yksi uusi koronatartunta sunnuntaina. Tapaus liittyy aiemmin tiedossa olleeseen tartuntaketjuun. Tartunnan saanut oli jo ollut karanteenissa, eikä tartunta aiheuttanut altistumisia.
Maanantaiaamusta Loimaalla oli eristyksessä yhteensä kaksi henkilöä ja karanteenissa yksi. Oripäässä eristyksessä oli yksi ja karanteenissa 26.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 140 ja Oripäässä 36 koronatartuntaa koko pandemian aikana.

Loimaalla ja Oripäässä julkisen terveydenhuollon koronarokotukset jatkuvat tämän viikon lauantaina. Rokotettavana on sekä ensikertalaisia että tehosteannoksen saavia.
Kaupungin terveydenhuollosta kerrotaan, että maanantain aikana ratkeaa, paljonko ensikertalaisia pystytään rokottamaan lauantaina.
Ensikertalaisista rokotusvuorossa on yli 55-vuotiaiden ikäryhmää ja riskiryhmäläisiä. Terveydenhuollon mukaan parin päivän sisällä ratkeaa, pystytäänkö rokotuksia laajentamaan perusterveiden osalta nuorempaan ikäryhmään.