Teemu Knihtinen tuomaan rutiinia Biisoneihin

0

Koripallo
Ilari Uusitalo

LoKoKo Bisons jatkaa joukkueenrakentamista kohti Korisliiga-paluutaan, kun Loimaalle muuttaa mielenkiintoinen nuori mies Kouvolasta, Teemu Knihtinen.
Kouvolan Kouvojen kasvatti Knihtinen on vasta 22-vuotias, mutta Korisliiga-kokemusta löytyy rutkasti. Knihtinen debytoi liigassa jo kaudella 2014–15, ollessaan vasta 16-vuotias. Sittemmin liigapelejä on vyölle kertynyt 153 kappaletta lisää.

Viime kausi oli Knihtiselle tilastollisesti uran paras kausi. Miehen keskiarvot olivat 23 peliminuutissa kiitettävät kahdeksan pistettä ja kuusi levypalloa ottelua kohden. Knihtisen kolmen pisteen heittoprosentti oli peräti 45, joka on kova lukema nuorelle miehelle.

Loimaalle saapunut Knihtinen tavoitettiin kommentoimaan uutta sopimustaan.
– Tänä kesänä lähdin hakemaan jotain uutta ja Bisonsin kanssa sopimusneuvottelut sujuivat hienosti. Bisonsin tarjoama paketti kiinnosti ja tulimme nopeasti yhteisymmärrykseen. Tulevalle kaudelle odotukset keskittyvät lähinnä siihen, että joukkue olisi kilpailukykyinen ja joukkueena esimerkiksi playoff-paikka olisi hyvä saavutus. Bisonsin tarjoama mahdollisuus kantaa vastuuta kiinnosti ehdottomasti.

Päävalmentaja Darko Mihajlovic on tyytyväinen uuteen pelaajaan.
– Teemu on meille erinomainen pelaaja. Hän on monipuolinen sekä hyökkäyspäässä, että etenkin puolustuspäässä. Teemu pystyy käsittelemään palloa ja hän on erinomainen heittäjä. Hän haluaa auttaa joukkuetta kaikin tavoin ja pystyy tekemään sen, minkä joukkue häneltä vaatii. Hänen levypallopelaamisensa on jotain, mitä kaikilla pelaajilla ei ole. Hän pystyy puolustamaan takapelaajia sekä itseään isompia pelaajia. Olimme alusta asti Teemun kanssa samalla sivulla koripallollisesti. Minun ja hänen keskustelut sujuivat mutkitta koko ajan. Teemu on näyttänyt nuoresta iästään kuuluvansa Korisliigaan ja olen todella tyytyväinen, että saimme Teemun joukkueeseemme, Mihajlovic analysoi.