Bisonsin laituriosastolle 200-senttinen Joona Airenne

0
Joona Airenne (nro 30) on Ura Basketin kasvatti. Kuva: Pekka Tenhonen.

Koripallo
Ilari Uusitalo
Bisons Loimaa on jatkanut kesälle valittua linjaa värvätä nuoria, lupaavia sekä jo Korisliigassa pelanneita suomalaisia solmimalla 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen 22-vuotiaan Joona Airenteen kanssa.
Ura Basketin kasvatti Airenne on pelannut kaikki juniorivuotensa sekä tähänastisen aikuisuransa kasvattajaseurassaan Kaarinassa. Airenne on ollut mukana nostamassa Ura Basketin edustusjoukkuetta aina 1-divisioona B:stä Korisliigaan asti sekä ollut viimeiset kolme kautta Uran pelaavassa kokoonpanossa Korisliigassa.
Viime kaudella uransa parhaan kauden pelannut Airenne pelasi keskimäärin 13 minuuttia ja latoi pisteitä keskimäärin neljä ottelua kohden. Levypalloja mukaan tarttui keskimäärin kaksi kappaletta ottelua kohden.

Joukkueenjohtaja Heikki Perho iloitsee uudesta sopimuksesta.
– Kaipasimme isoon päähän vielä suomalaisvahvistusta, ja Joona sopii kriteereihin loistavasti. Hän on iso, mutta liikkuva ja monipuolinen pelaaja. Keskustelujemme jälkeen huomasimme äkkiä, että Joona on erittäin motivoitunut kehittymään edelleen paremmaksi, ja näin ollen neuvotteluja oli helppo jatkaa sopimukseen saakka.
Biisoneiden ensi kauden kokoonpano alkaa muodostua. Sopimuksen alaisia pelaajia on tällä hetkellä seitsemän: Vesa Heinonen, Juho-Matti Henttonen, Eemeli Hollo, Teemu Knihtinen, Thomas Vehmanen, Sami Tahvanainen ja Joona Airenne.
Neuvotteluja jatketaan edelleen parin suomalaispelurin kanssa, ja lopullisen muodon kokoonpano saa ulkomaalaisvahvistusten myötä.