Koronarokotukset laajenevat yli 30-vuotiaisiin Loimaalla ja Oripäässä

0
LL Arkisto

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaan kaupungin julkinen terveydenhuolto laajentaa koronarokotuksia kymmenen vuotta nuorempaan ikäryhmään eli yli 30-vuotiaisiin.
Yli 30-vuotiaiden ja riskiryhmäläisten seuraava isompi rokotuspäivä on ensi viikon lauantaina. Perjantaiaamusta kyseiseen rokotukseen oli vapaana kolmisenkymmentä aikaa.
Vielä tämän viikon perjantaina kaupungin terveydenhuolto rokottaa ensimmäisellä annoksella yli 40-vuotiaita.
Kaupungin tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen perustelee rokotusten laajentamista sillä, että aikoja on ollut yhä vapaana ensi viikon lauantain rokotuksiin. Lisäksi osa työikäisistä on jo saanut rokotteen työterveyshuollon kautta.
Perjantaiaamusta kaupungin terveydenhuollolla oli rokotuspuhelimen jonolla runsaat 40 henkilöä, jotka odottivat rokotusaikaa. Terveydenhuolto pyrkii purkamaan jonoa lähipäivien aikana, ja Heikkinen kertoo, että mahdollisesti pieniä määriä rokotteita saatetaan antaa ensi viikolla muinakin päivinä kuin lauantaina.
Ensi viikon lauantaina rokotetaan ensikertalaisten lisäksi toisen annoksen saavia. Tämän hetkisen tiedon mukaan rokotusannoksia on käytössä tuolloin yhteensä noin 630, joista arviolta 370 käytetään ensi kertaan rokotettaviin.
Kaupungin terveydenhuolto suosittelee edelleen varaamaan rokotusajan netin kautta, kaupungin verkkosivuilta.

Loimaalla ja Oripäässä ei ole todettu uusia koronatartuntoja keskiviikon eikä torstain aikana.
Perjantaiaamusta kummassakaan kunnassa ei ollut yhtään henkilöä karanteenissa eikä eristyksessä.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen perusteella Loimaalla on todettu 140 ja Oripäässä 36 koronatartuntaa koko pandemian aikana.