Kasvomaskien aika ei ole ohi vielä pitkään aikaan.

LOUNAIS-SUOMEN aluehallintovirasto on päättänyt laajentaa tällä hetkellä voimassa olevat tartuntatautilain 58 §:n mukaiset koronarajoitukset koskemaan kaikkia Varsinais-Suomen kuntia.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi edelleen järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa niin, että osallistujilla on tosiasiallisesti mahdollisuus säilyttää riittävä etäisyys toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa Covid-19 tartuntojen ehkäisemiseksi.

Rajoitus koskee yli 10 henkilön sisätilaisuuksia ja yli 50 henkilön tilaisuuksia alueellisesti rajatussa ulkotilassa. Määräys tuli voimaan heti, torstaista 29.7. alkaen ja on voimassa 15. elokuuta saakka.

Aluehallintovirasto muistuttaa, että koronatartuntojen määrä on kohonnut edelleen merkittävästi viimeisten kahden viikon aikana ja uhka epidemian leviämisvaiheeseen siirtymisestä on vakava. Tilannetta seurataan jatkuvasti. Aluehallintovirasto tai omalla alueellaan kunta voi tehdä uusia päätöksiä, jos epidemiatilanne heikkenee.

Maakunnan koordinaatioryhmä on myös antanut laajan, leviämisvaiheen mukaisen maskisuosituksen, aluehallintovirasto muistuttaa.