PÄÄKIRJOITUS: Pesisleiriläiset otetaan vastaan ystävinä

0

Loimaan Palloilijat Junioripesis järjestää ensi viikolla Loimaalla ja sen lähikunnissa yhden kesän suurimmista pesäpalloleireistä. Tenavaleiri tuo kaupunkiin noin 2000 vierasta.

Normaalioloissa tapahtuma olisi pelkästään myönteinen asia Loimaalle. Tuhatpäinen vierasjoukko on melkoinen piristysruiske kaupungin liike-elämälle, ja kesäistä pesisleiriä parempaa oman alueemme markkinointia ei kai olekaan.

Päivittäin synkkenevät koronaluvut aiheuttavat todennäköisesti sen, että kaikki loimaalaiset eivät suhtaudu leiriviikkoon myönteisesti. Loimaan Lehden Kopeissakin kritisoidaan säännöllisesti tapahtumien järjestämistä pandemia-aikana.

Niin tai näin, pesisleiri Loimaalla ensi viikolla joka tapauksessa järjestetään. Kun näin on, tehkäämme kaikkemme, että tapahtuma onnistuu. Muistetaan käsihygienia, maskin käyttö ja turvavälit. Luotetaan siihen, että leirin järjestäjät tiedostavat hankalan tilanteen ja huolehtivat leirin ensimmäisestä päivästä sen loppuun saakka, että kaikkia mahdollisia varotoimenpiteitä ja sovittuja käytäntöjä noudatetaan tarkasti. Otetaan vieraat vastaan niin kuin tervetulleet vieraat vastaan otetaan: ystävällisesti. Kannustetaan kentällä olevia lapsia.

Huolehditaan yhdessä, että leiristä tehtävissä uutisissa puhutaan urheilusta ja ilosta. PS