Padel-halli on tarkoitus rakentaa Kaunismäenkadun viereen, lähelle vesitornia. Juha Jokela ja Markku Helander allekirjoittivat hallin vuokrasopimuksen maanantaina.

LOIMAA Liikemies Markku Helander suunnittelee rakentavansa padel-hallin Loimaalle jäähallin ja tennishallin viereiselle tontille.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa jo parin viikon sisällä sen jälkeen, kun asiat on saatu käsiteltyä kaupungin toimielimissä ja tonttikaupat tehtyä.

– Tässä tulee syksy vastaan, ja haluamme olla katon alla talvella, hän sanoo ja tavoittelee, että halli olisi valmis kevättalvesta, helmikuun lopussa.

Hieman yli yhdeksän metriä korkea halli on pinta-alaltaan noin 1 300 neliötä, ja halliin mahtuu neljä padel-kenttää. Rakentamisesta vastaa Saviseudun Investointi oy, jonka toisena omistajana on Markku Helander.

Helander alkoi suunnitella padel-hallia parisen kuukautta sitten, kun selvisi, että Kartanonportin tiloihin, joissa Loimaalla pääsi ennestään pelaamaan padelia, tulee muuttamaan Würth.

Muutoinkin hän pitää tennistä ja squashia yhdistävää padelia tulevaisuuden lajina, jota voi harrastaa matalalla kynnyksellä oli sitten lapsi tai varttuneempi.

Uuden hallin sijaintia Helander pitää hyvänä, sillä se on lähellä Puistokadun koulua ja liikuntapaikkoja. Jäähallin ja tennishallin lisäksi läheltä löytyvät muun muassa pururata ja kuntoportaat.

HALLIN varsinaista padel-toimintaa pyörittää aikanaan alan valtakunnallinen toimija Padel Sports oy, joka tunnetaan Padel Club Finlandin brändillä.

Yrityksen hallituksen puheenjohtaja, perustaja ja yksi omistajista Juha Jokela ja Saviseudun Investointi oy:tä edustava Markku Helander allekirjoittivat vuokrasopimuksen maanantaina.

Jokela kertoo, että tähän mennessä he ovat tehneet sopimuksen 22 klubin kanssa Suomessa, ja toiminta ulottuu Helsingistä Rovaniemelle saakka.

– Tämän vuoden lopussa meillä on 86 toimivaa kenttää ja ensi vuoden lopussa 190.

Jokela pitää Loimaata väkilukuun suhteutettuna liikunnallisena kaupunkina ja hän uskoo padelin mahtuvan palloilukaupungin harrastusvalikoimaan. Hän kertoo padelin saaneen hyvän vastaanoton lajin matalan aloituskynnyksen ja sosiaalisuuden ansiosta.

Jokela arvioi, että aikanaan Loimaan padel-klubi työllistää 2–4 henkeä, ja alueelle on tarkoitus saada oma padel-valmentaja, joka perehdyttää ja opettaa harrastajia lajin saloihin.

HELANDERIN mukaan padel-hallin viereen mahtuisi aikanaan myös sisäliikuntaan soveltuva harjoitushalli. Hän suunnittelee, että käytännössä harjoitushallin voisi rakentaa kiinni padel-halliin.

Muun muassa urheiluseuroista on kantautunut toiveita uudesta harjoitushallista, koska parhaat harjoitusajat ja -paikat ovat kortilla liigajoukkueillekin (LL 13.8.).

Helander sanoo, että hän voisi tarvittaessa toteuttaa uuden harjoitushallin, mutta hän korostaa, että asia riippuu Loimaan kaupungista ja sen päätöksenteosta.