Munkkis vuokraa Mellilän seurakuntatalon munkkien paistamiseen ja koristeluun ja myy tuotteet edelleen Loimaan keskustassa. Kuva: Sari Holappa

LOIMAA/MELLILÄ Loimaalainen Munkkis Oy vuokraa Mellilän seurakuntatalon käyttöönsä. Yritys aikoo paistaa ja koristella munkkeja Mellilässä ja myydä ne edelleen Loimaan keskustassa.

Loimaan seurakunta toivoo, että valmistukseen tulee myös jokin seurakuntaan liittyvä spesiaalimunkki, esimerkiksi kirkkoherranmunkki.

Kirkkoneuvosto hyväksyi vuokrasopimuksen, joka solmitaan alkuun puolen vuoden määräajaksi 1. syyskuuta alkaen. Seurakunnalla ei itsellään ole ollut juurikaan käyttöä tiloille, vaan kiinteistöä on jo aiemmin koetettu tarpeettomana myydä ja aiotaan kaupata jatkossakin.

Munkkis tulee tiloihin vuokralle nyt neuvotellun sopimuksen mukaan ensi helmikuun loppuun. Vuokraaja vastaa vuokranmaksun lisäksi juoksevista kuluista, kuten vedestä ja sähköstä ja hankkii vastuuvakuutuksen. Seurakunnan kontolle jäävät kiinteistövakuutus ja seurakuntatalon kiinteistövero.