Näillä näkymin rompetapahtumat toteutuvat

0
Rompepäällikkö Simo Nurminen ja Peltoisten kyläyhdistyksen puheenjohtaja Jorma Luuri uskovat Rompepäivien suosion säilyneen koronavälivuodesta huolimatta.

LOIMAA Viime vuonna koronan vuoksi väliin jääneet Peltoisten alueen perinteiset Rompepäivät pidetään tänä vuonna normaaliin tapaan. Kyläyhdistys kokoontui viimeksi perjantaina palaveeraamaan asian tiimoilta, ja puheenjohtaja Jorma Luurin mukaan järjestelyt jatkuvat suunnitelmien mukaan.

– Aluehallintovirastolta olemme saaneet jo luvat, mutta poliisilta odottelemme vielä, Luuri kertoi maanantaiaamuna ja sanoi, että lupien pitäisi tulla jo iltaan mennessä.

Rompepäivän kävijöille suositellaan maskin käyttöä alueella ja lisäksi käsidesiä on tarjolla jokaisen sisääntulon yhteydessä.

– Olemme varanneet 110 pulloa, joten sen ei ainakaan pitäisi loppua kesken, Luuri naurahtaa.

Tähän mennessä myyjiä on ilmoittautunut noin 250, ja tapahtumapäivän aamuna heitä on tullut yleensä vielä satakunta lisää.

– Sen verran tilanteen epävarmuus näkyy, että myyjiä ei ole ilmoittautunut ihan yhtä paljon kuin ennen.

KAUPUNGIN keskustaan sijoittuva oheistapahtuma Rompe-Loimaa aiotaan myös järjestää Loimaan kauppa ja palvelut yhdistyksen puheenjohtaja Leena-Maija Pärssisen mukaan lähes suunnitelmien mukaan.

– Ainoastaan Tivoli Laineen pomppulinna jää uusien määräysten takia pois, mutta muuten tivoli tulee paikalle monenlaisten vempeleiden kanssa, hän toteaa.

Lauantaipäivän aikana entistä useampi ravintola ja liiketila levittäytyy yhä laajemmin kaduille.

– Kun tilat ulottuvat kaduille, liikkeiden sisällä ei ole niin ahdasta. Myöskin kävelykadut lisäävät liikkumatilaa ja turvallisuutta.

Pärssinen pitääkin Rompe-Loimaata koronasta huolimatta kaikkinensa turvallisena tapahtumana, koska ihmiset pystyvät noudattamaan turvavälejä. Hän korostaa myös, että viranomaisilta saadut luvat ovat kunnossa.

– Lisäksi jokainen tapahtumaan osallistuva yritys tai yhdistys on anonut erikseen omat lupansa, ja olemme meidän yhdistyksemme puolesta jakaneet vielä koronaturvallisuusohjeet kaikille mukana oleville tahoille.