Nordic Traction laajentaa tuotantotiloja

0
Riku Reinikainen on yksi Hirvikoskella sijaitsevan Nordic Tractionin tehtaan työntekijöistä. Tehtaalla työskentelee tällä hetkellä 40–45 tuotannon työntekijää. Tehdastilojen laajennuksen myötä yritys saattaa tarvita lisää työvoimaa, mutta loppupeleissä markkinatilanne ratkaisee rekrytointitarpeen.

LOIMAA/HIRVIKOSKI Liukuestekettingeistä tunnettu Nordic Traction oy laajentaa tuotantotilojaan loppukesästä. Rakennustyöt alkavat näillä näkymin elokuun puolivälissä.

Tuotantotiloja kasvatetaan vajaalla 500 neliömetrillä. Investoinnin suuruus on noin puoli miljoonaa euroa, koneet ja laitteet mukaan lukien.

– Olemme viime vuosina investoineet enemmän Skotlannin tehtaaseemme, ja nyt on onneksi Loimaan tehtaan vuoro, toimitusjohtaja Tero Järvinen toteaa.

Laajennuksen myötä metallilankojen vetokone, vetomo, saadaan siirrettyä logistisesti järkevämpään paikkaan. Siirron avulla tuotanto sujuvoituu ja trukkiliikenne rauhoittuu. Samalla kertaa etupihan valssilankavarastot saadaan siirrettyä tehtaan taakse.

– Vetomolta keskeneräiset tuotteet pitää siirtää seuraavalle työpisteelle, jossa ne muokataan. Välimatkaa on noin sata metriä. Tähän mennessä trukki on ajanut tätä väliä monta kertaa päivässä, jotta tavara saadaan siirrettyä, projektipäällikkö Matti Lähteenmäki selvittää.

– Laajentamisen nojalla vetomo saadaan siirrettyä tuo sata metriä, jolloin trukkiliikenne käytännössä lakkaa ja työturvallisuus kasvaa. Turha siirtely ei tuo tuotteelle mitään lisäarvoa, joten virtaviivaisesta tuotantotilasta hyötyvät kaikki.

TOIMITUSJOHTAJA Tero Järvinen täsmentää, että laajennus lähti ennen kaikkea tarpeesta. Yritys on viime aikoina kasvattanut toimintaansa määrätietoisesti ulkomaan markkinoilla, ja kysyntä onkin lähtenyt nousuun.

Merkittävin kasvu on tapahtunut Pohjois-Amerikassa. Tuorein lisäys Nordic Tractionin kokonaisuuteen on kesäkuussa auennut tytäryhtiö Yhdysvaltoihin. Viime vuonna yritys avasi tytäryhtiön myös Kanadaan.

– Sen jälkeen, kun saimme Pohjois-Amerikkaan oman jakeluverkoston, kysyntä on kasvanut isosti.

Projekti Yhdysvaltojen ja Kanadan jakeluverkon rakentamisesta alkoi noin puolitoista vuotta sitten. Sitä edelsi useiden vuosien strategiatyö.

– Näyttää siltä, että olemme tehneet oikeita valintoja.

NORDIC TRACTION oy:n, entisen Ofa oy:n, Loimaan tehtailla työskentelee parhaillaan noin 60 henkeä, joista 40–45 tuotannossa. Toimihenkilöitä on 15.

– On mahdollista, että palkkaamme lähitulevaisuudessa lisää väkeä. Seuraamme markkinatilannetta ja katsomme tarvetta sen mukaan, Järvinen pohtii jättäen rekrytointitarpeen vielä auki.

– Emme tee juurikaan metsäpuolen tuotteita varastoon, vaan pyrimme reagoimaan nopeasti esimerkiksi metsätalouden tarpeisiin. Bisnes on osittain sesonkiluonteista, joten sen kannalta henkilöstötarvetta on ajateltava tarkkaan.

Nordic Tractionin Loimaan tehtaat tuottavat pääasiassa metsä- ja työkoneiden renkaisiin asennettavia liukuestekettinkejä. Yritys valmistaa myös metsäkoneiden teloja Skotlannin Dumfriesissa.

Tytäryhtiöitä yrityksellä on Yhdysvaltojen ja Kanadan lisäksi Ruotsissa ja Venäjällä. Tuotteita viedään noin 30 maahan.