Ämpärit vielä puuttuvat

0

Jo covid19-pandemian alusta saakka on hoettu, että kunhan tulisi rokote. No se tuli – piikille päästiin alkuvuodesta lähtien Loimaan seudullakin ja joka paikassa muuallakin tiukasti säännellyn ikäjärjestyksen mukaan. Ikäihmisethän ovat olleet taudin ja sen vakavamman muodon riskiryhmää.

Jo juhannuksen tienoilta saakka ovat muut kuin lapset täälläkin voineet hakeutua koronarokotukseen vapaasti. Lasten rokottaminenkin aloitettiin nyt syksyllä.

Rokottamattomia on Suomessa edelleen lähes 900 000. Rokotettujakin on sairastunut, mutta rokottamattomien riski joutua sairaalaan vakavan koronataudin vuoksi on 17-kertainen rokottamattomiin verrattuna ( THL ).

Terveydenhuollossa turhaudutaan – ”lääke” eli rokote on, mutta sitä ei käytetä ja epidemiaa padotaan tartuntaketjujen jäljittämisellä. Sairaaloissa on vakavasti sairastuneita (rokottamattomia) koronapotilaita.

Yrityksissä turhaudutaan – varotoimia ja varajärjestelmiä joudutaan edelleen pitämään yllä.

Me kaikki turhaudumme, kun toivoisimme, että vapaampi aika jo koittaisi.

Rokotuspäiviä on Loimaan seudulla ollut tarjolla kymmeniä, toiminta-aikaa on siis ollut. Sitä on jälleen lauantaina 9. lokakuuta, kun halukkaita rokotetaan pop up -tapahtumassa Loimaan pääterveysasemalla.

Piikille pääsee ilman ajanvarausta, mutta rokotuskattavuutta ei nosteta ilmaisilla ämpäreillä, kuten viikonloppuna Kainuussa – vielä ainakaan.